Vekrakos
Spartorama | Έναρξη Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών στο Βλαχιώτη

Έναρξη Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών στο Βλαχιώτη

Spartorama 17/11/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Έναρξη Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών στο Βλαχιώτη
Θέμα πρώτης ομιλίας: «Το παιδί που θα κατηχήσεις. Τα βασικά χαρακτηριστικά του ψυχισμού ενός παιδιού κι ενός εφήβου, που έχουν σπουδαίο ρόλο στην επικοινωνία μαζί τους»
Οδός Εμπόρων

Η έναρξη του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών για την ιεραποστολική χρονιά 2018-2019 της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Βλαχιώτη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος αφού μετέφερε στους κατηχητές την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της κατηχήσεως, το οποίο είναι πολύ σπουδαίο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Παράλληλα συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την επιθυμία τους για συνεχή επιμόρφωση, καθώς και τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία τους αυτή. 

Ακολούθησε η πρώτη ομιλία του σεμιναρίου, με θέμα «Το παιδί που θα κατηχήσεις. Τα βασικά χαρακτηριστικά του ψυχισμού ενός παιδιού κι ενός εφήβου, που έχουν σπουδαίο ρόλο στην επικοινωνία μαζί τους». Την εισήγηση πραγματοποίησε η κ. Έφη Μπαρμπαγιάννη, ψυχολόγος παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. 

Στη συνέχεια συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας, όπου οι κατηχητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορες περιπτώσεις συμπεριφορών που συναντώνται συχνά στις κατηχητικές συνάξεις.  Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των πορισμάτων από τις ομάδες εργασίας και με κέρασμα που είχε ετοιμάσει η Ενορία Βλαχιώτη με πρωτοστάτη της αβραμιαίας φιλοξενίας τον εφημέριο π. Βασίλειο Καπερώνη.





  



Οδός Εμπόρων