Vekrakos
Spartorama | Παρουσίαση βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» στη Σπάρτη

Παρουσίαση βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» στη Σπάρτη

Spartorama 18/02/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Παρουσίαση βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» στη Σπάρτη
Συγγραφέας ο Ευάγγελος Θεοδώρου
Οδός Εμπόρων

Εχθές το βράδυ, 17/2/2019, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Σπάρτης, μπροστά σε ένα συγκινητικά ενθουσιώδες ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μυθιστορηματικής βιογραφίας του Λακεδαιμόνιου Πέτρου του λεγόμενου Πελοποννήσιου, του μέγιστου των μουσικών της Ανατολής μετά την Άλωση της Πόλης.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι που κατέκλισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο, παρακολούθησαν τους ομιλητές με έκδηλο ενδιαφέρον, αφού οι διηγήσεις που εναλλάσσονταν με τους ομιλητές, φορτίστηκαν πολλές φορές με συγκίνηση.

Σπουδαία ήταν η ιστορική ανακοίνωση του Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας κ.Βαχαβιώλου Δημήτρη περί του Πατριαρχικού Σταυροπηγίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Τρύπης, όπου διορίστηκε ως έξαρχος ο Πέτρος στα 1764. Ακολούθησαν παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ο επίλογος του συγγραφέα τέλος, με την ξενάγηση στη ζωή του συντοπίτη μας, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσίαση του βιβλίου, που τίμησαν με την διακριτική και ευγενή παρουσία τους - μεταξύ πολλών άλλων - η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα Ντία, ο τέως και υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος Σταύρος καθώς και η πρώην και υποψήφια βουλευτής Λακωνίας κ. Πατριανάκου Φεβρωνία.

Ο συγγραφέας Ευάγγελος Θεοδώρου, ευχαριστεί θερμά όλα τα Μ.Μ.Ε. του τόπου μας που φιλοξένησαν στα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα τους την ανοιχτή πρόσκληση της εκδήλωσης και απέδειξαν πως το δημοσιογραφικό λειτούργημα παραμένει λειτούργημα!



  



Οδός Εμπόρων