Vekrakos
Spartorama | Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα: «Διακυβέρνηση - Αποτελεσματικός Δήμος»

Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα: «Διακυβέρνηση - Αποτελεσματικός Δήμος»

Spartorama 17/03/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα: «Διακυβέρνηση - Αποτελεσματικός Δήμος»
«...η εφαρμογή των προτάσεων μας, θα επιφέρουν μείωση του χρόνου και του κόστους στην εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου...»
Οδός Εμπόρων

Πρωταρχικό ζήτημα του υπ. Δημάρχου Ευρώτα και του συνδυασμού της Δημοτικής Παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ είναι οι οικοδόμηση ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ με τους συμπολίτες μας πάνω σ΄ ένα δεσμευτικό πλαίσιο αρχών, θέσεων, στόχων με δημοκρατική συμμετοχή, διαφάνεια και λογοδοσία

Οι προτάσεις μας:

  • Ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση (wi-fi) στην επικράτεια του Δήμου Ευρώτα (Δυστυχώς ο Δήμος Ευρώτα με την αδράνεια της παρούσας δημοτικής αρχής ήταν ο μόνος Δήμος της Λακωνίας που εξαιρέθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα)
  • Ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου, που αφορούν τις Τοπικές Κοινότητες και τις Υπηρεσίες.
  • Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη: Με ένα κωδικό ο πολίτης θα εξυπηρετείται σε όλες του τις συναλλαγές με τον Δήμο, από τον χώρο του. Λειτουργική εξυπηρέτηση και των ΑμΕΑ.
  • Θεσμοθέτηση ψηφιακής πύλης e – dialogos ως κυρίαρχου θεσμού ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για την ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας, την διαμόρφωση του τοπικού και γενικού προϋπολογισμού του Δήμου, τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα ,την επίλυση των αιτημάτων των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας (σύνδεση με sms, messeger κ.λ.π των συμπολιτών μας που επιθυμούν), με συμμετοχή των ετεροδημοτών και ομογενών.
  • Ανοικτές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, των Επιτροπών, των ΝΠΔΔ με απ’ ευθείας μεταδόσεις live streaming (Web site)
  • Ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Ευρώτα: Στην ηλεκτρονική e-εφημερίδα θα έχει δυνατότητα πρόσβασης - «περιήγησης» από θεματολογία, σε θεματολογία με την απλή επιλογή των σχετικών ενδείξεων στην ιστοσελίδα όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται για την λειτουργία του Δήμου μας.
  • Άμεση εφαρμογή του νόμου περί προμηθειών, έργων και εργασιών με την δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου έχοντας στόχο την διαφάνεια και την δίκαιη τόνωση της αγοράς με υποβολή προσφορών και διαγωνισμούς (πρόχειρους ή ηλεκτρονικούς).
  • Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (G.I.S): Το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών είναι μια τράπεζα πληροφοριών που μπορεί να διαχειριστεί σαν στοιχεία τη γεωγραφική και γεωμετρική συνιστώσα των πληροφοριών που αποθηκεύονται.

* Μεταξύ των τομέων εφαρμογής είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η διαχείριση πόρων, η περιβαλλοντική προστασία, η αποκομιδή απορριμμάτων, ο ηλεκτροφωτισμός, η διαχείριση δασών, οι γεωργικές χρήσεις, οι εδαφολογικές και γεωλογικές μελέτες, η εκτέλεση, παρακολούθηση και υποστήριξη έργων συντήρησης και αυτεπιστασίας ,συντήρηση οχημάτων, μηχανημάτων, εξοπλισμού κ.λ.π.

  • Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εμπορίου: Η θεσμοθέτηση Τράπεζας Πληροφοριών στον Δήμο που θα συνδέει αγροτικά προϊόντα, υπηρεσίες, εμπόριο (παραγωγοί) με εταιρείες και καταναλωτές. Θα πρέπει να πεισθεί ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών και επιχειρήσεων να εντάξουν τα προϊόντα τους στην Τράπεζα Πληροφοριών χωρίς κόστος και να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό παραγγελιοληψίας και παράδοσης . Στρατηγική επιλογή τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
  • Η δημιουργία μιας πλατφόρμας λογισμικού (ERP ΟΤΑ) ικανής να προσφέρει τυποποιημένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και αποτελεσματικές για το προσωπικό του Δήμου μας ,όπως επίσης ένα σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας με τους Δημότες και δυνατότητας πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cz.R.M.) και διασύνδεση με τα Γ.Ε.Φ,ΕΛΓΑ,ΕΦΚΑ κ.λ.π.

Οι αλλαγές όμως είναι μονόδρομος γιατί αποδεδειγμένα η εφαρμογή των προτάσεων μας, θα επιφέρουν μείωση του χρόνου και του κόστους στην εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου, διαχρονική υπέρβαση της γραφειοκρατίας, των παλαιοκομματικών συμπεριφορών και του ρουσφετιού.

 

Για την Δημοτική Παράταξη
"Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα"
Γεώργιος Μαρουδάς
Υπ. Δήμαρχος Ευρώτα


Οδός Εμπόρων