Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/15214/

Spartorama - Print | Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2019 στο Βερολίνο

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2019 στο Βερολίνο

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2019 στο Βερολίνο
Η ITB προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης επαγγελματικών συμφωνιών και προσελκύει τους μεγαλύτερους παράγοντες του τουριστικού κλάδου
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Σπάρτης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του τουριστικού του προϊόντος  ώστε να εξελιχθεί  σε σημαντικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου, συμμετείχε για τέταρτη φορά στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου (6-10/3/2019), η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες τουριστικές εκθέσεις. Η ITB προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης επαγγελματικών συμφωνιών και προσελκύει τους μεγαλύτερους παράγοντες του τουριστικού κλάδου. Η ΙΤΒ 2019   προσέλκυσε 10.000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 113.000. 

Από στατιστικά δεδομένα του ΕΟΤ Γερμανίας, προκύπτει ότι τα ποσοστά από τις κρατήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους για την Ελλάδα είναι ικανοποιητικά, καθώς αποτυπώνουν τη διατήρηση την ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των υποψηφίων ταξιδιωτών, πίσω από την Ισπανία και την Ιταλία. 

Tο Δήμο Σπάρτης στην έκθεση ΙΤΒ, εκπροσώπησε ο κ. Θωμάς Δούρος, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου, ο οποίος είχε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers και παρείχε στους επισκέπτες όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν του Δήμου. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία αλλά και τις δυνατότητες πεζοπορικού-φυσιολατρικού τουρισμού της περιοχής μας Στην έκθεση διανεμήθηκε έντυπο προωθητικό υλικό του Δήμου στη Γερμανική γλώσσα, καθώς και αναμνηστικά και usb με ψηφιακό υλικό. Ο Δήμος Σπάρτης φιλοξενήθηκε στο stand της Περιφέρειας Πελοποννήσου το οποίο  επισκέφθηκαν η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης.