Vekrakos
Spartorama | Δήλωση αποχώρησης του Γρηγόρη Αποστολάκου από την διεκδίκηση του Δήμου Σπάρτης

Δήλωση αποχώρησης του Γρηγόρη Αποστολάκου από την διεκδίκηση του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 19/03/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Πολιτική
Δήλωση αποχώρησης του Γρηγόρη Αποστολάκου από την διεκδίκηση του Δήμου Σπάρτης
«Επειδή πιστεύω ότι Η ΣΠΑΡΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ, έλαβα την προσωπική απόφαση, ευθύνης και χρέους, να μην λάβω μέρος στον προεκλογικό αγώνα για το αξίωμα του Δημάρχου Σπάρτης και να επιστρέψω στην εργασία μου...»
Οδός Εμπόρων

Πριν από λίγο ο κ. Αποστολάκος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δύο μήνες μετά την από 28 Δεκεμβρίου 2018 δήλωση υποψηφιότητός μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σπάρτης, απόρροια έντονης κοινωνικής παρότρυνσης, και πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, και την ανακοίνωση του συνδυασμού, όλα όσα ανέφερα σε αυτήν, επί της ουσίας, ισχύουν στο ακέραιο. 

Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής είχε ως απαραίτητη προϋπόθεση την σύνθεση απόψεων και την σύγκλιση δράσεων, ώστε μέσα από ενιαία εκπροσώπηση, που είχε ορθά καταγραφεί ως ζητούμενο, στο μέτρο του δυνατού να προκύψει νέα διοίκηση του Δήμου ευρύτερης πλειοψηφίας, για να εφαρμοστεί ένα αυτονόητο και αποτελεσματικό πρόγραμμα δράσης για την αναγέννηση της Σπάρτης. 

Προσπάθησα μέχρι σήμερα, με όλες μου τις δυνάμεις, με διαλλακτικότητα, έντιμες προτάσεις, ειλικρίνεια, και καλοπιστία, χωρίς προσωπικούς ηγεμονισμούς, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις να συστρατευτούμε σε ένα ενωτικό Σπαρτιατικό κοινωνικό κίνημα, έτσι όπως απαιτεί το συμφέρον της πόλης. Το εγχείρημα απαιτούσε πολλαπλές υπερβάσεις, αποκλεισμό σκοπιμοτήτων οποιασδήποτε μορφής και ισχυρή συνοχή. 

Ο εγκληματικός εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής που οδηγεί σε βέβαιη διάλυση τις διοικήσεις των Δήμων, μόνο έτσι είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί. 

Επειδή πιστεύω ότι Η ΣΠΑΡΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ, έλαβα την προσωπική απόφαση, ευθύνης και χρέους, να μην λάβω μέρος στον προεκλογικό αγώνα για το αξίωμα του Δημάρχου Σπάρτης και να επιστρέψω στην εργασία μου, έτσι όπως μου επιβάλλουν οι αρχές μου, η δημόσια διαδρομή μου και η προσωπική μου αξιοπρέπεια. Ευχαριστώ πολύ όσους στήριξαν μέχρι σήμερα την προσπάθεια αυτή. 

Ακράδαντα πιστεύω στο ιστορικό χρέος όλων μας απέναντι στη Σπάρτη, η σωτηρία της οποίας είναι υπέρτατη υποχρέωση.

 

Σπάρτη, 19 Μαρτίου 2019
Γρηγόρης Αποστολάκος»


Οδός Εμπόρων