Vekrakos
Spartorama | Ντία Τζανετέα: «Αλλάξαμε τη Λακωνία και συνεχίζουμε μπροστά»

Ντία Τζανετέα: «Αλλάξαμε τη Λακωνία και συνεχίζουμε μπροστά»

Spartorama 06/04/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Ντία Τζανετέα: «Αλλάξαμε τη Λακωνία και συνεχίζουμε μπροστά»
«Ο απερχόμενος δήμαρχος (Καλαμάτας) ας κρατήσει την μιζέρια και τον μηδενισμό του για τον εαυτό του και ας σταματήσει το παραμύθι ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος γιατί σημαντικότερα έργα από τα έργα βιτρίνας του ίδιου έχουν κάνει και Λάκωνες δήμαρχοι»
Οδός Εμπόρων

Άγνοια, αδιαφορία και λαϊκισμός είναι τα τρία στοιχεία που διέπουν την ρητορική του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος όψιμα θυμήθηκε τη Λακωνία μας, δυο μήνες πριν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Σήμερα, ως Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας ενημερώνω τον απερχόμενο δήμαρχο ότι οι Λάκωνες πολίτες, ως ένας λαός υπερήφανος, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση, τον κάθε διαβάτη να αμφισβητεί και να υπονομεύει τους κόπους που καταβάλαμε όλοι μαζί τα τελευταία οκτώ χρόνια προκειμένου να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την εικόνα της απομόνωσης που είχε ο τόπος μας. Και τον ενημερώνω επίσης ότι η Λακωνία είναι για εμάς, για την Πελοπόννησο η νέα κινητήρια δύναμη της πελοποννησιακής οικονομίας.

Με τα οδικά δίκτυα που παραδώσαμε ήδη στους πολίτες, ενώσαμε περιοχές που ήταν κάποτε απροσέγγιστες, από το Γύθειο στην Αρεόπολη, από το Φωκιανό στο Κυπαρίσσι, από την Μονεμβασιά στην Νεάπολη. Ανοίξαμε νέους θαλάσσιους δρόμους με το σύγχρονο λιμάνι του Γυθείου και τα αλιευτικά μας καταφύγια, την ίδια στιγμή που οι παρακάμψεις του Βλαχιώτη και της Τάραψας (Χάνια Βασιλακίου) είναι πια στο δρόμο της υλοποίησης. Σε λίγο καιρό από σήμερα η νέα είσοδος της Σπάρτης θα δώσει την όψη που αξίζει και αναλογεί στην πιο ιστορική πόλη της Ελλάδας μας, ενώ  θέσαμε σε στέρεες βάσεις για πρώτη φορά μετά από αγώνα δεκαετιών τη δημιουργία του Νέου Μουσείου. Ο αγώνας μας για την αναβάθμιση των δομών υγείας και παιδείας διαρκής, με σημαντικό αποτύπωμα τη νέα χειρουργική κλινική που παραδώσαμε στους συμπολίτες μας στο Νοσοκομείο της Σπάρτης. Και είναι όλες αυτές οι ενέργειες και άλλες πολλές, που έχουν φέρει τη Λακωνία στην πρώτη θέση απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και έχουν προσελκύσει επενδύσεις που κάποτε θα φάνταζαν μακρινό όνειρο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος ας κρατήσει την μιζέρια και τον μηδενισμό του για τον εαυτό του και ας σταματήσει το παραμύθι ότι είναι ο καλύτερος δήμαρχος γιατί σημαντικότερα έργα από τα έργα βιτρίνας του ίδιου έχουν κάνει και Λάκωνες δήμαρχοι, αλλά και άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι που πέρασαν από τον δημοτικό του θώκο. Με σκληρή δουλειά, ο Περιφερειάρχης μας Πέτρος Τατούλης και όλοι εμείς,  σε αγαστή συνεργασία με όλες τις δημοτικές αρχές, αλλά κυρίως αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των συμπολιτών μας αλλάξαμε την πορεία της Λακωνίας μας. Και αυτή η πορεία δεν γυρίζει πίσω αλλά πηγαίνει μόνο μπροστά.

Προσωπικά, σε όλην αυτήν την μακριά διαδρομή, βρίσκομαι μπροστά σε όλους τους μεγάλους αγώνες και εργάζομαι δίπλα στους συμπολίτες μου αποκλειστικά για το καλό του τόπου μας και της Πελοποννήσου. Οι Λάκωνες πολίτες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ποιοι παλεύουν και ποιοι συγκυριακά τάχα τους θυμήθηκαν.       

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας
Αδαμαντία Τζανετέα


Οδός Εμπόρων