Vekrakos
Spartorama | Το Δήμαρχο Σπάρτης επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Κate Smith

Το Δήμαρχο Σπάρτης επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Κate Smith

Spartorama 10/04/2019 Εκτύπωση Δημοτικά
Το Δήμαρχο Σπάρτης επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Κate Smith
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της προώθησης των λακωνικών αγροτικών προϊόντων
Οδός Εμπόρων

Την Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας κα Kate Smith, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, την Τετάρτη 10 Απριλίου, αποδεχόμενος  με χαρά το προ δεκαημέρου αίτημά της να τον επισκεφθεί. 

Οι δύο πλευρές για πάνω από 45 λεπτά είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο, σε οικείο και ευχάριστο κλίμα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τομείς αιχμής της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στον τουρισμό, ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα ενός τόπου, καθώς και για τρόπους περαιτέρω προβολής  του Δήμου μας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της προώθησης των λακωνικών αγροτικών προϊόντων, η ποιότητα των οποίων είναι υψηλών προδιαγραφών και η δυναμική τους ανερχόμενη, ωστόσο σαφώς και χρήζουν επιπρόσθετης ώθησης. 

Ο κ. Βαλιώτης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κο Σκρουμπέλο, παρουσίασαν συνοπτικά στην κα Smith την προμελέτη του ιστορικού θεματικού πάρκου «Σπαρτάπολις», ενός εγχειρήματος που στοχεύει στη μεταβολή του «χάρτη» της πόλης. Η Βρετανίδα Πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις μεθόδους διαλογής απορριμμάτων που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή και ενημερώθηκε σχετικά τόσο από το Δήμαρχο, όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Σκρουμπέλο. 

Σημαντική θέση στο διάλογο κατέλαβε η αναφορά στο ζήτημα της επιστροφής των «Γλυπτών του Παρθενώνα», ένα πάγιο εθνικό αίτημα. 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας για την επίσκεψή της και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την πόλη, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της.


Οδός Εμπόρων