Vekrakos
Spartorama | Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Γεράκι

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Γεράκι

Spartorama 30/04/2019 Εκτύπωση Εκκλησία Λακωνία
Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Γεράκι
Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου -δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη- παραδόθηκε σε 8 ιππείς όπου μαζί με τα άλογα τους μετέφεραν την εικόνα μέχρι το προαύλιο της εκκλησίας
Οδός Εμπόρων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια έγινε και φέτος ο εσπερινός προς τιμή του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη εκκλησία στο Κάστρο Γερακίου.

Το τελετουργικό ξεκίνησε μέσα από το Γεράκι και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Κάτω-Βρύση, όπου παραδόθηκε η εικόνα του Αγίου Γεωργίου- δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη- σε 8 ιππείς όπου μαζί με τα άλογα τους μετέφεραν την εικόνα μέχρι το προαύλιο της εκκλησίας.

Εκεί τους περίμενε ο ιερέας του Γερακίου αιδεσιμότατος Ιωάννης Χαραμής που παρέλαβε την εικόνα και πρώτοι οι ιππείς μαζί με τα άλογα τους την προσκύνησαν και συνέχεια ο υπόλοιπος κόσμος.

Αρκετοί Γερακίτες αλλά και πολύς κόσμος από την γύρω περιοχή με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας.

Αξίζει να αναφέρω τα ονόματα των συμμετεχόντων ιππέων που ήταν οι: Γεώργιος Κόντος του Δήμου,  Μιχάλης Πουλημένος του Βασιλείου, Γιώργος Τσίπουρας του Χρήστου, Γιώργος Βάρλας του Σταύρου, Λεωνίδας Μαλαβάζος του Παναγιώτη, Παναγιώτης Φασμούλος του Νικολάου, Παναγιώτης Πουλίτσας του Χρήστου και Στέλιος Σίνης του Περικλή να είναι και του χρόνου καλά να ξανά μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου και να έχουν την βοήθεια του.

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά αφού ξύπνησαν μνήμες από άλλες εποχές όπου τα άλογα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την γιορτή.

Μετά το πέρας του εσπερινού, πρώτα οι ιππείς με τα άλογά τους και μετά ο υπόλοιπος κόσμος πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Να είμαστε καλά και του χρόνου να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

 

Χρήστος Μπαλαμπάνος

























































  



Οδός Εμπόρων