Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/15548/

Spartorama - Print | Εκπαιδευτική Ημερίδα: Δημιουργική Γραφή και Παιδικό Βιβλίο

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Δημιουργική Γραφή και Παιδικό Βιβλίο

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Δημιουργική Γραφή και Παιδικό Βιβλίο
Θα φιλοξενηθούν στην Σπάρτη οι καταξιωμένοι συγγραφείς κ.κ. Λεϊμονής Διονύσιος και Σβορώνου Ελένη
Οδός Εμπόρων

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει η συνδικαλιστική παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο RED HALL, απευθυνόμενη κυρίως σε εκπαιδευτικούς άλλα και σε όσους ενδιαφέρονται για την συγγραφή κυρίως παιδικών βιβλίων. Πιο συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν στην Σπάρτη οι καταξιωμένοι συγγραφείς κ.κ. Λεϊμονής Διον. και Σβορώνου Ελ., οι οποίοι για ένα τρίωρο σε εργαστήρια θα διδάξουν δημιουργική γραφή. Στην συνέχεια της ημερίδας και με την συνδρομή των φιλολόγων κ.κ. Βασιλάκου Χ. και Δεληγιάννη Χρ., θα παρουσιαστούν τα παιδικά βιβλία «Ο Θαλασσοσφυριχτής»  και «Ο ψαροντουφεκάς». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι κάτωθι :

  • Κέντρο Νόησις
  • Εκδόσεις ενΤΥΠΩΣΗ
  • Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ε. Καρύγιαννη
  • Διαιτολογικό γραφείο Π. Μπασουράκου
  • Chillbox
  • Cct - Γ. Κεραμιδάς
  • Βιβλιοπωλείο Γαλαξίας
  • Αθλητικό κέντρο Ya balla

 

Βιογραφικά ομιλητών

Η Ελένη Σβορώνου  είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους. Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων, των βραβείων κοινού Public και του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω, ενώ έργα της απέσπασαν Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά καθώς και τη διεθνή διάκριση White Raven. Γράφει κριτική παιδικής λογοτεχνίας στον Αναγνώστη ενώ από το 2016 είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Αναγνώστη (κατηγορία: παιδική λογοτεχνία).

Διδάσκει δημιουργική γραφή σε σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους, και εμψυχώνει παιδαγωγικά εργαστήρια για τη φύση και τον πολιτισμό. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή για ενήλικες με θέμα το παιδικό βιβλίο στον κύκλο σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Ο Διονύσης Λεϊμονής είναι φιλόλογος σε Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Γράφει στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική λογοτεχνικών έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Επιμελείται επίσης και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή "Μιλάμε για το βιβλίο". Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, τακτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Τεχνών και Γραμμάτων Θεσσαλίας. Τον Απρίλη του 2015 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί συνειδητά τη φιλαναγνωσία. Τέλος, το βιβλίο του "Το δέκατο έβδομο κιβώτιο" βρέθηκε μεταξύ των δέκα πρώτων στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για το Βραβείο Αναγνωστών Public 2015.