Vekrakos
Spartorama | Γιορτή μονοπατιών στα Χρύσαφα

Γιορτή μονοπατιών στα Χρύσαφα

Spartorama 16/05/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Γιορτή μονοπατιών στα Χρύσαφα
Σκοπός ήταν η εύρεση παλαιών μονοπατιών και αρχαίων δρόμων καθώς και τον καθαρισμό τους μαζί με την προσήμανση, μήκους 80 χλμ, από τον Κοσμά μέχρι το Μυστρά
Οδός Εμπόρων

Στη Χρύσαφα Λακωνίας επιλέξαμε να κάνουμε την αρχή. Αφού ολοκληρώσαμε - αναλαμβάνοντας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- την εύρεση παλαιών μονοπατιών και αρχαίων δρόμων καθώς και τον καθαρισμό τους μαζί με την προσήμανση, μήκους 80 χλμ, από τον Κοσμά μέχρι το Μυστρά, διοργανώσαμε μια εκδήλωση για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση -με επιτυχία- αυτής της προσπάθειας.

Περπατήσαμε μια διαδρομή περίπου 7,5 χλμ. Στη συνέχεια, ακολούθησε γιορτή στην πλατεία του χωριού, με άφθονο φαγητό, τοπικό οίνο, μουσική και κέφι. Το δεύτερο μέρος του έργου, περιλαμβάνει την κανονική σήμανση του δικτύου μονοπατιών.  

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε, όλους τους εκπροσώπους των συνδυασμών της τοπικής αυτοδιοίκησης των επικείμενων εκλογών, για την παρουσία τους, καθώς και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Χρύσαφας για την αρωγή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον ΕΟΣ Σπάρτης που μας στήριξε με τη δυναμική του παρουσία και όλον τον κόσμο που μας τίμησε με τη συμμετοχή του στις διαδρομές που επιλέξαμε και, μετέπειτα, στην εκδήλωση που ακολούθησε. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς, αποτέλεσε η ενεργητική παρουσία του βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη που περπάτησε μαζί μας και μοιράστηκε τη χαρά μας. Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσαν οι ευγενείς χορηγίες των: κ. Τσιγκάκης Γιαννόπουλος, κ. Φλώρος, κ. Θεοδωρόπουλος, συνεταιρισμός εσπεριδοειδών Λακωνίας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως, τον κ .Γιώργο Κυριακούλια για την ευγενική προσφορά του στην κάλυψη της εκδήλωσης με φωτογραφικό υλικό. Ευχόμαστε, αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας επιτυχούς προοπτικής ανάπτυξης για τον τόπο μας. Η ένταξη του Sparta trail στο μεγάλο δίκτυο μονοπατιών από Μαίναλο, Πάρνωνα μέχρι Ταΰγετο, θα προσφέρει την ευκαιρία στην περιοχή μας να αναδείξει τον περιβαντολλογικό πλούτο και την ιστορία μας και να φιλοξενεί πεζοπόρους από όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με ποικίλους τρόπους.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Πελλοπονησιακή  


Οδός Εμπόρων