Vekrakos
Spartorama | «Γιατί ηττήθηκε ο Σύριζα», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Γιατί ηττήθηκε ο Σύριζα», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 28/05/2019 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική
«Γιατί ηττήθηκε ο Σύριζα», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Για τη «μαυρογιαλούρικη» παλαιοκομματική νοοτροπία, που αντέγραψε ό,τι χειρότερο είχαν να θυμηθούν οι Έλληνες από το φαύλο πολιτικό παρελθόν»
Οδός Εμπόρων

Η  εντυπωσιακή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θυμίζει το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Ενός «θανάτου» που όλοι τον έβλεπαν να έρχεται εκτός από τον Αλέξη  Τσίπρα, τους αυλικούς του και τα φερέφωνά του.

Ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε ηχηρά τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για πολλούς λόγους αλλά κυρίως:

  1. Για το εθνικό ξεπούλημα της Μακεδονίας που συνοδεύτηκε με τη λοιδορία, τη συκοφάντηση και την εξύβριση  του ελληνικού λαού για τις κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας που έκανε.
  2. Για το ύφος και το ήθος της εξουσίας που άσκησαν, θυμίζοντας μπατίρηδες που έπιασαν ξαφνικά και αναπάντεχα το  ΤΖΟΚΕΡ κι  όρμησαν  στη χλιδή, στη μαρμίτα και στα σκυλάδικα με πούρα, σαμπάνιες και ουίσκια, χορεύοντας  - λιώμα - στις πίστες υπό τους ήχους καψουροτράγουδων, ραίνοντας εαυτούς και αλλήλους με πανέρια λουλουδιών, την ώρα που ο λαός στέναζε από τις πολιτικές τους.
  3. Για  το ψέμα, την εξαπάτηση και τη διαρκή διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας,  που υποβίβασε  προκλητικά τη νοημοσύνη του Έλληνα.
  4. Για τη «μαυρογιαλούρικη» παλαιοκομματική νοοτροπία, που αντέγραψε ό,τι χειρότερο είχαν να θυμηθούν οι Έλληνες από το  φαύλο πολιτικό παρελθόν.
  5. Γιατί από το δημοψήφισμα και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απώλεσαν οριστικά και αμετάκλητα την πολιτική τους ταυτότητα  και αυτο-διακωμωδήθηκαν, γενόμενοι πολιτικοί τυχοδιώκτες: Δήλωναν «αριστεροί» αλλά εφάρμοζαν σκληρή δεξιά - μνημονιακή πολιτική.

Η μεγαλύτερη, όμως, ζημιά που έκανε ο  Αλέξης Τσίπρας και οι αυλικοί του, εκτός από την ολοκλήρωση των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων κατ’ επιταγήν των αφεντικών, είναι πως πλήγωσαν θανάσιμα την αριστερή συνείδηση της κοινωνίας, πήγαν πίσω το λαϊκό κίνημα και προσυπέγραψαν (φαρδιά – πλατιά) πως «άλλος δρόμος» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη διαχείριση της εξουσίας ως πρωθυπουργός, διέλυσε τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, που με αγώνες, θυσίες και ανιδιοτέλεια  χτίστηκε, πέτρα την πέτρα, από το 1968 και μετά  και καπηλεύθηκε  τους αγώνες  της  προκειμένου να έρθει στην εξουσία και να στήσει ένα προσωποκεντρικό (ρωμαϊκού τύπου) καθεστώς, λυμαίνοντάς την. Συγχρόνως, στην απέλπιδα προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, δεν δίστασε να χτυπήσει το πολιτικό σύστημα συνολικά, διαλύοντας κι εξαφανίζοντας μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, ευνοώντας κι ενθαρρύνοντας τον πολιτικό γενιτσαρισμό,  με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία και τις συνθήκες του πολιτικού «γίγνεσθαι».

Η επερχόμενη πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και η επανάκαμψη της ΝΔ στην εξουσία, είναι έργο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, του  Αλέξη Τσίπρα και των αυλικών του.

 

28-5-2019
Βαγγέλης  Μητράκος


Οδός Εμπόρων