Vekrakos
Spartorama | Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης

Πηγή 17/06/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Το Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού στο Α΄ Κοιμητήριο Σπάρτης
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Εκκλησία άντεξε και ενισχύθηκε στα βάθη των αιώνων, παρά τους διωγμούς, επειδή είναι δημιούργημα του Θεού...
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019  ήταν το τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, το αποκαλούμενο και Μέγα Ψυχοσάββατο του Ρουσαλιού. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος το απόγευμα της ημέρας αυτής χοροστάτησε στον Εσπερινό της Πεντηκοστής, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου του Α΄ Κοιμητηρίου Σπάρτης. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής επισημαίνοντας ότι την ημέρα αυτή η Αγία Εκκλησία μας εορτάζει τα γενέθλιά της. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Εκκλησία άντεξε και ενισχύθηκε στα βάθη των αιώνων, παρά τους διωγμούς, επειδή είναι δημιούργημα του Θεού, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να ενισχύουν το Σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ενάρετη ζωή τους. Ολοκληρώνοντας την μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε για την λιτανεία στους χώρους του κοιμητηρίου ευχόμενος για τους κεκοιμημένους ανάπαυση των ψυχών τους και για τους παρευρισκόμενους να είναι τα τέλη της ζωής τους ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά. 

Αμέσως μετά, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πεντηκοστής στους χώρους του Κοιμητηρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων. 

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Βαλιώτη και το νέο Δήμαρχο κ. Δούκα, την Φιλαρμονική του Δήμου για την άψογη, όπως πάντα, παρουσία της καθώς και τους πιστούς που με ευλάβεια συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.


immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



immspartis.gr



  



Οδός Εμπόρων