Vekrakos
Spartorama | Το «Ίδρυμα Σ. Νιάρχος» θα χρηματοδοτήσει την στέγαση των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως

Το «Ίδρυμα Σ. Νιάρχος» θα χρηματοδοτήσει την στέγαση των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως

Πηγή 17/06/2019 Εκτύπωση Εκκλησία
Το «Ίδρυμα Σ. Νιάρχος» θα χρηματοδοτήσει την στέγαση των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως
Ανακοινώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, στα εγκαίνια της έκθεσης έργων της Σχολής Αγιογραφίας
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2019, στο εργαστήριο της Σχολής Αγιογραφίας ‘’Φώτης Κόντογλου’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επί της οδού Γκορτσολόγου 46 στη Σπάρτη, τελέσθηκαν, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης έργων των σπουδαστών όλων των ετών.

Μετά την τελετή των εγκαινίων και αφού πρώτα είχε ξεναγηθεί στην έκθεση, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον Διευθυντή  κ. Χρήστο Καρύδη, τους καθηγητές, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους, για την άψογη λειτουργία της Σχολής, την καλή μεταξύ τους συνεργασία, αλλά και για τα πρώτα αποτελέσματα που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Επίσης συνεχάρη τους σπουδαστές για τα έργα τους, αλλά κυρίως για τον ζήλο τους και την αγάπη που επιδεικνύουν για την ιδιαίτερα απαιτητική τέχνη της Αγιογραφίας, που πρέπει να συνδυάζει πλούτο ψυχής και ταλέντου. 

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προέβη σε μία σημαντική και χαρμόσυνη ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε, ότι  ύστερα από επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του,  περίπου πριν δυο μήνες, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, προέκυψε η επιθυμία του Ιδρύματος να πραγματοποιήσει ένα έργο για την τοπική Εκκλησία. Ύστερα από την συγκινητική αυτή επιθυμία του κ. Δρακόπουλου, ο Σεβασμιώτατος πρότεινε την κατασκευή κτιρίου στον περιβάλλοντα χώρο του προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σπάρτης, όπου θα στεγαστούν η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής "Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος" και η Σχολή Αγιογραφίας "Φώτης Κόντογλου", ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους,  υπό ιδανικές πλέον συνθήκες, προς όφελος των εκατοντάδων σπουδαστών τους. Ήδη, όπως τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση του σπουδαίου αυτού έργου. Όπως ήταν φυσικό, η ανακοίνωση προξένησε ευφορία και ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους και συνοδεύτηκε από θερμό χειροκρότημα. 

Από την πλευρά του,  ο κ. Καρύδης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το αμέριστο  ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή του σε οποιοδήποτε αίτημα, το οποίο  άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής. Παράλληλα  τόνισε, ότι τα πρώτα αποτελέσματα της τριετούς λειτουργίας της Σχολής είναι πλέον ορατά ‘’δια γυμνού οφθαλμού’’, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία επιτυχημένη πορεία τα επόμενα χρόνια.


immspartis.gr














































































  



Οδός Εμπόρων