Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/16755/

Spartorama - Print | Τσίντζινα: Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα 2019 - «Η ποίηση στη ζωή μας»

Τσίντζινα: Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα 2019 - «Η ποίηση στη ζωή μας»

Τσίντζινα: Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα 2019 - «Η ποίηση στη ζωή μας»
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Τσιντζινιώτη ποιητή Γιάννη Βουλουμάνου
Οδός Εμπόρων

«Η ποίηση στη ζωή μας» είναι το θέμα συζήτησης στα φετινά Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα που θα γίνουν στα Τσίντζινα το Σάββατο 13 Ιουλίου και προσκαλούν όσους αγαπούν την ποίηση να ανεβούν στο «πολύδροσο» χωριό του Πάρνωνα για να συμμετέχουν.

Με ομιλητές τους Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ποιητή-βιβλιογράφο, Κατερίνα Σχινά, κριτικό λογοτεχνίας, Νίκο Δαββέτα, συγγραφέα, Αριστέα Παπαλεξάνδρου, ποιήτρια και με συντονίστρια τη Μαρία Στασινοπούλου, κριτικό λογοτεχνίας, η συζήτηση θα επιδιώξει να προσδιορίσει τι είναι αυτό που ανά τους αιώνες ωθεί τον άνθρωπο να εκφραστεί μέσω των στίχων, τι είδους ερεθίσματα προκαλούν την ποιητική έμπνευση, αλλά και πόσο συμβάλλει η ποίηση στην καλλιέργεια της ψυχής.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Τσιντζινιώτη ποιητή Γιάννη Βουλουμάνου, ο οποίος, εκτός από επιστήμονας, υπήρξε κι ένας βαθυστόχαστος ποιητής με αξιόλογο λογοτεχνικό έργο. Ποιήματά του θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στα Τσίντζινα στις 13 Ιουλίου.

Τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα διοργανώνονται για 6η συνεχόμενη χρονιά κι έχουν έως τώρα παρουσιάσει τον «Θανάση Βαλτινό του Πάρνωνα», την «αισθαντική γραφή της Ελένης Σαραντίτη», τα «πέτρινα χρόνια της Λακωνίας στα διηγήματα του Δημήτρη Πετσετίδη», «το διαχρονικό Καβάφη μέσα από τα βιβλία της Έρσης Σωτηροπούλου» και την Άλκη Ζέη, μέσα από την προβολή της βιογραφικής ταινίας «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης».

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ. σε διοργάνωση του πολιτιστικού-εξωραϊστικού συλλόγου «Τα Τσίντζινα».