Vekrakos
Spartorama | Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους και Τρισάγιο για τον Πέτρο Λαμπαδάριο

Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους και Τρισάγιο για τον Πέτρο Λαμπαδάριο

Spartorama 29/06/2019 Εκτύπωση Εκκλησία
Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους και Τρισάγιο για τον Πέτρο Λαμπαδάριο
Οδός Εμπόρων

Την μνήμη των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάζει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης, του οποίου το νότιο κλίτος είναι αφιερωμένο στους εν λόγω Αγίους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Στον Εσπερινό συμμετείχε με αρτοκλασία ο Μουσικός Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας ‘’Πέτρος ο Πελοποννήσιος’’. 

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στους πρωτοκορυφαίους Αποστόλους και  την ανεκτίμητη προσφορά τους στη διάδοση του Χριστιανισμού. Ιδιαίτερα στάθηκε σε ένα κοινό σημείο των δύο Αγίων, που ήταν η μετάνοια, αφενός του Πέτρου για την τριπλή άρνηση του προσώπου του Χριστού κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου Του, του δε Παύλου για την δίωξη των χριστιανών. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι, όπως η ειλικρινής μετάνοια  οδήγησε τους δύο Αποστόλους σε μία ενάρετη φωτισμένη  χριστιανική  ζωή και εν τέλει στην Αγιότητα, έτσι κι εμείς θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα σφάλματά και τις αδυναμίες μας και να καταβάλουμε διαρκή προσπάθεια για την εξάλειψή τους. 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο πάρκο Ευαγγελιστρίας, όπου τέλεσε Τρισάγιο στην προτομή του Πέτρου του Λαμπαδάριου. Το Τρισάγιο τελείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μελών του Μουσικού Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας ‘’Πέτρος ο Πελοποννήσιος’’.

immspartis.gr







  



Οδός Εμπόρων