Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Δικαίωμα του Λάκωνα να απολαμβάνει υπηρεσίες υγείας στον τόπο του»

Νεοκλής Κρητικός: «Δικαίωμα του Λάκωνα να απολαμβάνει υπηρεσίες υγείας στον τόπο του»

Spartorama 30/06/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «Δικαίωμα του Λάκωνα να απολαμβάνει υπηρεσίες υγείας στον τόπο του»
«Ας φημιζόμαστε και για τον πολιτισμό στην Υγεία της Λακωνίας»
Οδός Εμπόρων

Ο Υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Νεοκλής Κρητικός, λόγω της ιδιότητάς του, ως Ιατρός Χειρουργός, αλλά και μέσα από την καθημερινή επαφή του με τους Λάκωνες πολίτες, από την μια έως την άλλη άκρη του Νομού, θεωρεί κρίσιμο και αναγκαίο να αναφερθεί στον τομέα της Υγείας.

«Μια κοινωνία, ανάλογα με την Υγεία που απολαμβάνει, κρίνεται για τον πολιτισμό και την πρόοδό της. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Λακωνία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Μόνιμες ελλείψεις, διαχρονικές αγκυλώσεις και συχνά εξωθεσμικές παρεμβάσεις.
  2. Προσωπικό σε κάθε βαθμίδα και τομέα που υπερβαίνει εαυτόν για να υπηρετήσει, μέσα από το ΕΣΥ, τον Λάκωνα πολίτη.

Οι πολίτες της Λακωνίας, γνωρίζουν καλά αν το ΕΣΥ επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Βιώνουν καθημερινά τόσο την υστέρηση του Συστήματος όσο και την υπέρβαση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό. Ανθρώπων που κυριολεκτικά κρατούν στα χέρια και κλείνουν στην ψυχή τους την Υγεία των συνανθρώπων Λακώνων. Οι Λάκωνες γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντική είναι η στήριξη του ΕΣΥ από κοινωνικούς φορείς και ευεργέτες.

Είναι προσωπική δέσμευση μου και «όρκος τιμής» να αποδοθεί, σε μας τους Λάκωνες, αυτό που πραγματικά αξίζουμε. Οι υπηρεσίες υγείας που έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε στον τόπο μας εμείς, οι γονείς και τα παιδιά μας. Συνθήκες εργασίες στους λειτουργούς και εργαζόμενους υγείας που δεν θα τους εξουθενώνουν αλλά θα πολλαπλασιάζουν τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερεί όταν υστερεί στην Υγεία και κανένας τόπος δεν μπορεί να προκόψει όταν δεν εξασφαλίζει άμεσες παροχές Υγείας στους ανθρώπους του.

Τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία ανταποκρίνονται οριακά στις ανάγκες των Λακώνων.

Ένας κεντρικός σχεδιασμός, με γνώση και ρεαλισμό πρέπει να αποδώσει στη Λακωνία Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λειτουργικά, αναβαθμισμένα και έτοιμα. Αγροτικά Ιατρεία ενεργά. Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα και στόχο.

Με ορθολογικό σχέδιο, διόρθωση στρεβλώσεων, αξιολόγηση δυναμικού, αξιοποίηση δωρεών και χορηγιών, τομές και προσθήκες εκεί όπου αποδεδειγμένα χρειάζεται και διαφάνεια τόσο στη διοίκηση όσο και στη διαχείριση.

Ο πολίτης έχει δικαίωμα άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας που θα είναι πλήρεις, ποιοτικές και δίκαιες. Ο πολίτης δικαιούται να γιατρεύεται στον τόπο του.

Ευτυχώς η Λακωνία διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί μέσα από ένα σχέδιο που σε σύντομο χρόνο θα καταστήσει τον τόπο μας «φημισμένο και πολιτισμένο» και για την Υγεία που παρέχει»


Οδός Εμπόρων