Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/1876/

Spartorama - Print | Spartathlon Ultra Race, 30η Σεπτεμβρίου - 1η Οκτωβρίου

Spartathlon Ultra Race, 30η Σεπτεμβρίου - 1η Οκτωβρίου - video

Spartathlon Ultra Race, 30η Σεπτεμβρίου - 1η Οκτωβρίου
Το 34ο Σπάρταθλον θα διεξαχθεί το διήμερο Παρασκευή, 30η Σεπτεμβρίου - Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, με 400 συμμετέχοντες δρομείς από 52 χώρες (60 από Ελλάδα)
Οδός Εμπόρων

Στις 30-9-2016 οι 400 δρομείς οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά από λεπτομερή έλεγχο των κριτηρίων τους, θα εκκινήσουν την υπερμαραθώνια προσπάθειά τους κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης!

Μεγάλο αναμένεται και εφέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον όλων όσων ασχολούνται με το δύσκολο άθλημα των υπεραποστάσεων, καθώς οι αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα προέρχονται από 52 χώρες από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και 60 Έλληνες δρομείς οι οποίοι όπως και πέρυσι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, μετά από έναν αγώνα 246χλμ. Όλοι οι φίλαθλοι των αγώνων μεγάλων αποστάσεων αναμένουν το τέλος του Σεπτέμβρη για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των υπεραθλητών, έστω και από μακριά, καθώς και φέτος, όπως και πέρυσι, ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming, στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.spartathlon.gr, όπου θα αναρτώνται οι χρόνοι διέλευσης των αθλητών από τα check points όπως και διάφορα στιγμιότυπα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία θα συνοδεύονται από σχόλια και μίνι συνεντεύξεις που θα περιγράφουν την υπερπροσπάθεια των Σπαρταθλητών.

Το 34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας δρομικός αγώνας 246 χιλιομέτρων ο οποίος αναβιώνει τον άθλο του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου ακολουθούν 2500 χρόνια μετά, 400 σύγχρονοι δρομείς.

Ο αγώνας και φέτος διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει την άμεση έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U. και την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».