Vekrakos
Spartorama | Αποκατάσταση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης και του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά

Αποκατάσταση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης και του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά

Spartorama 09/07/2019 Εκτύπωση Λακωνία
Αποκατάσταση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης και του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά
Προϋπολογισμού 402.637 € και 1.035.400 € αντίστοιχά
Οδός Εμπόρων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020 δύο πολύ σημαντικά έργα πολιτιστικής ανάπτυξης για τη Λακωνία.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ)» στον άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) εντάχθηκαν τα έργα:

  • Αποκατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης με προϋπολογισμό  402.637,00€
  • Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά Λακωνίας με προϋπολογισμό 1.035.400,00€

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα  σε δηλώσεις της επισήμανε ότι η Περιφέρεια αξιοποιώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Πελοποννήσου επενδύει σε έργα πολιτισμικής σημασίας όπως το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται η ΛΑΦ Σπάρτης το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο κτήριο και αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Σπάρτης και στοιχείο ανάδειξης της νεότερης πολιτιστικής της κληρονομιάς, καθώς  και η αποκατάσταση του Βυζαντινού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου   στην Απιδιά που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.χ. και η συντήρηση και ανάδειξη του αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.


Οδός Εμπόρων