Vekrakos
Spartorama | «Αχ Μακεδονία χιλιόμορφη, γιατί κλαις και λιώνεις σαν το κερί…», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Αχ Μακεδονία χιλιόμορφη, γιατί κλαις και λιώνεις σαν το κερί…», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 17/07/2019 Εκτύπωση Άρθρα Πολιτική
«Αχ Μακεδονία χιλιόμορφη, γιατί κλαις και λιώνεις σαν το κερί…», από τον Βαγγέλη Μητράκο
Η προδοσία απλά φαίνεται ότι ποτέ δεν θριαμβεύει. Ο λόγος είναι πως όταν θριαμβεύει, κανείς δεν την αποκαλεί προδοσία.
Οδός Εμπόρων

17-7-2019: «Εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας ζήτησε ο Ζόραν Ζάεφ, επειδή ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, σε δήλωσή του προς τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλεσε τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, ως «βορειομακεδόνα πρόεδρο».

«Είμαστε Μακεδόνες. Τελεία και παύλα. Και ζούμε σε μια χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Συμβουλευτείτε και την Συμφωνία των Πρεσπών», ήταν η σύσταση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Βούλγαρο ομόλογό του. Σύσταση που θα τη διαδεχτεί διαμαρτυρία, διότι ο Μπορίσοφ αποκάλεσε τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφκσι, Βορειο-Μακεδόνα και όχι Μακεδόνα, όπως είναι το ορθό κατά την Συμφωνία των Πρεσπών».

Κι ενώ τα Σκόπια αξιοποιούν, με γοργούς κι εντατικούς ρυθμούς, το περιεχόμενο της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να  ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή και Διεθνή θέση τους  ως Μακεδονία, η Ελλάδα πού είναι;

  • Κανένα  κόμμα δεν ασχολείται, πλέον με το «μακεδονικό».
  • Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αφού αξιοποίησε το θέμα της Μακεδονίας για μικροκομματικά συμφέροντα, ως κυβέρνηση, πλέον, «κάνει την πάπια» κι επιτρέπει στα  Σκόπια να παίζουν χωρίς αντίπαλο. Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ…»!
  • Η Εκκλησία ασχολείται κι ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ πώς θα οικοδομήσει με το κοσμικό κράτος τις καλύτερες δυνατές σχέσεις («το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο…»), χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους.
  • Οι Έλληνες ποσώς ενδιαφέρονται για τα εθνικά συμφέροντα και την Μακεδονία, αφού στις εκλογές έδωσαν πάνω από 70 στα κόμματα που διαχειρίστηκαν και ξεπούλησαν το εθνικό μας θέμα. Οι διαδηλωτές των μεγάλων συγκεντρώσεων υπέταξαν τα συνθήματά τους στο κομματικό χρέος και ξεμπέρδεψαν.

«ΚΑΙ η πίτα σωστή ΚΑΙ ο σκύλος χορτάτος» 

  • Οι ξένοι, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τρίβουν τα χέρια τους, γιατί τόσο εύκολα η Ελλάδα (κατ’ εντολήν τους) ξεπούλησε τα εθνικά της συμφέροντα υπέρ των δικών τους γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων.
  • Η ραγιάδικη στάση μας έχει ανοίξει την όρεξη στην Τουρκία και στην Αλβανία που εντείνουν διαρκώς τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας. 

Οπότε; 

Η προδοσία απλά φαίνεται ότι ποτέ δεν θριαμβεύει.
Ο λόγος είναι πως όταν θριαμβεύει, κανείς δεν την αποκαλεί προδοσία.

Sir John Harrington, 1561-1612, Άγγλος αυλικός & συγγραφέας

 

17-7-2019
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων