Vekrakos
Spartorama | Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης: Διάθεση δωρεάς των Λακώνων ομογενών του Μόντρεαλ

Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης: Διάθεση δωρεάς των Λακώνων ομογενών του Μόντρεαλ

Spartorama 22/07/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης: Διάθεση δωρεάς των Λακώνων ομογενών του Μόντρεαλ
Διετέθη το ποσό των 150.000 δολαρίων σε εννέα κοινωφελή ιδρύματα της Μητροπόλεως και στο Γηροκομείο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Τον περασμένο Απρίλιο οι ομογενείς μας, που διαμένουν και διαπρέπουν στο Μόντρεαλ του Καναδά, με μία υποδειγματική σύμπνοια και αξιέπαινη συνεργασία, οργάνωσαν φιλανθρωπική εκδήλωση, για να βοηθήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

Ένα πλήθος ομογενών μας έλαβε μέρος σ’ αυτή την εκδήλωση, που είχε μία δυναμική πρωτόγνωρη, με παρουσίες επίσημες, με εκπροσώπηση του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου και με συμμετοχή όλων των Λακωνικών Συλλόγων του Μόντρεαλ. 

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσε και η δωρεάν παραχώρηση των πολυτελών αιθουσών του κ. Τσατά, ο οποίος διέθεσε ανιδιοτελώς και όλα τα φαγητά και τους εργαζόμενους στο PALACE και μίλησε με την καρδιά του για τον σκοπό της εκδήλωσης. 

Μέσω skype έδωσε το «παρών» και ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας, ο οποίος δήλωσε ότι κατά την εκδήλωση της υποδοχής των ομογενών μας στις 19 Αυγούστου, στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, θα τιμήσει επάξια τον κ. Τσατά για τα φιλανθρωπικά αισθήματά του και για τις αξιόλογες δωρεές του. 

Από την εκδήλωση αυτή εστάλη στην Ιερά Μητρόπολή μας το ποσό των 150.000 δολαρίων, προοριζόμενο για όλα τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης  μας ανάλογα με τις υποχρεώσεις τού κάθε Ιδρύματος και τον αριθμό προπάντων των περιθαλπομένων, διέθεσε τα χρήματα ως εξής: 

  • Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης   40.000
  • Ίδρυμα Μολάων  30.000
  • Γηροκομείο Νεαπόλεως  20.000
  • Γηροκομείο Ελίκας  20.000
  • Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης  10.000
  • Κατασκηνώσεις Νεαπόλεως  10.000
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός Σπάρτης  5.000
  • Βρεφονηπιακός Σταθμός Μονεμβασίας  5.000
  • Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"  5.000

Επίσης εδόθησαν 5.000 δολάρια στο Γηροκομείο Σπάρτης.

Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων, των εργαζομένων και των περιθαλπομένων σε όλα τα Ιδρύματα εκφράζονται και δημοσίως  οι ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς έναν έκαστον των ομογενών μας και προς όλους μαζί, αλλά και ο έπαινός μας για τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους, για την αγάπη και αλληλεγγύη που διακρίνει τις  σχέσεις τους στην ξενιτιά καθώς και για το ενδιαφέρον τους προς την ανεπανάληπτη πρώτη πατρίδα τους, την ιστορική μας Λακωνία.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


immspartis.gr


Οδός Εμπόρων