Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/1898/

Spartorama - Print | Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στη Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στη Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη - video

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στη Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λακωνία
Οδός Εμπόρων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη και οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, σύμφωνα με αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Εσωτερικών.

Τέσσερις νεκροί, καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πλημμύρες έχασαν την ζωή τους δύο γυναίκες στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα και ένας 90χρονος που εξέπνευσε στο σπίτι του στη Θουρία, ενώ ανασύρθηκε νεκρός και ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 μέχρι τώρα στην Λακωνία.

Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν και διέσωσαν 24 άτομα στο νομό Θεσσαλονίκης, 29 στην Λακωνία και 21 άτομα στη Μεσσηνία.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν συνολικά 110 αντλητικά συνεργεία, τέσσερις ομάδες της ΕΜΑΚ με πλαστικές βάρκες και άλλον εξοπλισμό, τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα του Π.Σ και 90 πυροσβεστικά οχήματα με 400 πυροσβέστες.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διακοπεί ή διεξάγεται με δυσχέρεια, στα εξής σημεία: 

Στο Νομό της Λακωνίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • 19 - 21,5 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τάραψας - Μονεμβασιάς (Περιοχή Σκάλας) από τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι την περιοχή Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών.
  • 13 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σκάλας-Γερακίου.
  • 1 έως 1,3 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Απιδέας- Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.
  • 1 έως 4 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βλαχιώτη - Γούβες.

Με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία από το 43 έως το 43,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης - Αγίου Δημητρίου.

Τέλος αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Σπάρτης- Γυθείου.