Vekrakos
Spartorama | Ιερά Μητρόπολις: Τελετή λήξης Γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών

Ιερά Μητρόπολις: Τελετή λήξης Γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών

Spartorama 06/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Ιερά Μητρόπολις: Τελετή λήξης Γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών
«...ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας... προέτρεψε τα παιδιά να κρατήσουν σαν φυλαχτό στις καρδιές τους όσα ωφέλιμα έζησαν και άκουσαν τις ημέρες της παραμονής τους στην Ταϋγέτη»
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Ταϋγέτη η τελετή λήξης της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, που σήμανε και την λήξη των φετινών Κατασκηνώσεων της τοπικής μας Εκκκλησίας, που συνολικά φιλοξένησαν περίπου 500 αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια. 

Αρχικά τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο. Στη συνέχεια τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο υπαρχηγός της περιόδου κ. Παναγιώτης Μανιατάκος, ενώ οι κατασκηνωτές παρουσίασαν τις κραυγές των ομάδων τους. Ακολούθησε η ομιλία του αρχηγού της περιόδου θεολόγου κ. Ιωάννη Γκοβάτσου, ο οποίος ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του, τον υπεύθυνο ιερέα της περιόδου Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη, τον γενικό υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων π. Νικόλαο Τσέτσεκα, το προσωπικό της κουζίνας, τους ιατρούς, τους προσκεκλημένους ομιλητές, τον υπαρχηγό και τα στελέχη της περιόδου, τον επίτιμο αρχηγό της περιόδου κ. Ιωάννη Κατσούλη καθώς και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην τοπική Εκκλησία. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος συνεχάρη τους νέους και τις νέες όλων των κατασκηνωτικών περιόδων για την άψογη συμπεριφορά τους, ενώ παράλληλα προέτρεψε τα παιδιά να κρατήσουν σαν φυλαχτό στις καρδιές τους όσα ωφέλιμα έζησαν και άκουσαν τις ημέρες της παραμονής τους στην Ταϋγέτη. Επίσης ευχαρίστησε τους ιερείς, τα στελέχη, τους ιατρούς και το βοηθητικό προσωπικό, που με περίσσια προθυμία συνετέλεσαν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία και των φετινών Κατασκηνώσεων. Ευχαριστίες εξέφρασε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και σε όσους ενίσχυσαν οικονομικά ή με υλικά αγαθά τις Κατασκηνώσεις ευχόμενος η φιλανθρωπική τους διάθεση να τους ανταποδοθεί πολλαπλά από τον Δωρεοδότη Θεό. 

Με την ολοκλήρωση της τελετής,  ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε σε κάθε νέο ένα αναμνηστικό δώρο, ως ευλογία. Τα παιδιά, γεμάτα όμορφες αναμνήσεις, αντάλλαξαν ευχές για καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού της με την Ταϋγέτη για το επόμενο Καλοκαίρι.

immspartis.gr









  



Οδός Εμπόρων