Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/19010/

Spartorama - Print | Ένα έργο με υπογραφή Βαρώτσου υπάρχει στο Γεράκι

Ένα έργο με υπογραφή Βαρώτσου υπάρχει στο Γεράκι

Ένα έργο με υπογραφή Βαρώτσου υπάρχει στο Γεράκι
Η γυάλινη εγκατάσταση σε έναν παλιό αλευρόμυλο της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα τη γλυπτική αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματός του
Οδός Εμπόρων

Στα πλαίσια του Πρώτου Περιβαλλοντικού Φεστιβάλ Τέχνης Laconia: Arthumanature Topos 2007, o Κώστας Βαρώτσος παρουσίασε μία μόνιμη παρέμβαση σε ένα χαρακτηριστικό κτίσμα της βυζαντινής περιόδου στο Γεράκι.


Η γυάλινη εγκατάσταση σε έναν παλιό αλευρόμυλο της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα τη γλυπτική αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματός του.

Ένα έργο το οποίο λειτουργεί με σεβασμό ως προς την τοπική αρχιτεκτονική, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει την υπογραφή του καλλιτέχνη του.






  
  

Φωτογραφίες: lakonistas.gr


Κώστας Βαρώτσος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1973-1976 σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πεσκάρα και συνέχισε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Ρώμη και στο πανεπιστήμιο Fullbright Grant στην Νέα Υόρκη. Τώρα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς το 1999 εξελέγη καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο οποίο διδάσκει Εικαστικές Τέχνες.