Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/1902/

Spartorama - Print | Πλημμύρες στον Δήμο Ευρώτα

Πλημμύρες στον Δήμο Ευρώτα

Πλημμύρες στον Δήμο Ευρώτα
Ανακοινώσεις του Δήμου Ευρώτα για την καταλληλότητα του νερού και την διαδικασία δήλωσης των ζημιών που έχουν υποστεί οι δημότες στην κύρια κατοικία τους, για την αποκατάσταση της οικοσκευής και το έκτακτο βοήθημα
Οδός Εμπόρων

Η σφοδρή και συνεχής βροχόπτωση, που σημειώθηκε στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ευρώτα από το απόγευμα της Τρίτης 6ης Σεπτεμβρίου 2016 έως το μεσημέρι της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2016, άφησε πίσω της βαρύ απολογισμό, καθώς υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής και ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής υλικές ζημιές. Καταρχάς ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θανόντα και τη θερμή του συμπαράσταση στους οικείους του. 

Πρώτιστη μέριμνα για τον Δήμο Ευρώτα αποτέλεσε ο απεγκλωβισμός των πολιτών και δευτερευόντως η έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές (διάνοιξη δρόμων, άντληση υδάτων, καταλληλότητα πόσιμου νερού κτλ). Η Δημοτική Αρχή και το σύνολο του προσωπικού του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων και εργάζονται με ψυχραιμία και αυταπάρνηση ώστε να λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία. 

Εν τω μεταξύ χθες Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας κ. Γεώργιο Μαρουδά. Επίσης, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ευρώτα και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Λακωνίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο συντονισμός του έργου αποκατάστασης των ζημιών και η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων. Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, ζωϊκό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το νερό 

Ενημερώνονται οι δημότες ότι το νερό ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Βλαχιώτη, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνίου, Λεήμονα, Έλους και Αστερίου δεν είναι κατάλληλο προς πόση.

Γίνονται οι προβλεπόμενες εργασίες, καθώς και οι απαιτούμενοι έλεγχοι και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για την καταλληλότητα του νερού. 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις κατοικίες

Οι πληγέντες από τη θεομηνία – πλημμύρα της 7ης -9-2016, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στην κύρια κατοικία τους, για την αποκατάσταση της οικοσκευής και το έκτακτο βοήθημα, να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ από τις 07:30 π.μ. έως τις 03:30 μ.μ.

  • ΣΚΑΛΑΣ - τηλ. 2735029200
  • ΕΛΟΥΣ - τηλ. 2735029125
  • ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ - 2731071755
  • ΝΙΑΤΩΝ – τηλ. 2732032205
  • ΚΡΟΚΕΩΝ – τηλ. 2735071722

Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παρακάτω:

  • Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2015
  • Ε1 φορολογικού έτους 2015
  • Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ
  • Πιστοποίηση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει)
  • Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας 

Παρακαλούνται οι πληγέντες, μέχρι να καταγραφούν οι ζημιές από τις αρμόδιες επιτροπές, να έχουν βγάλει φωτογραφίες (εάν είναι εφικτό), εφόσον καθαρίσουν τις οικίες τους και να μην πετάξουν τις κατεστραμμένες οικοσκευές. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλ. 2735042254, ώστε να απομακρυνθούν τα ογκώδη αντικείμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Μαυροματίδη 2735360030, Αθηνά Γκορίτσα  2735042254.