Vekrakos
Spartorama | Το ετήσιο μεγάλο «ευχαριστώ» της Ιεράς Μητροπόλεως μας στους ομογενείς

Το ετήσιο μεγάλο «ευχαριστώ» της Ιεράς Μητροπόλεως μας στους ομογενείς

Spartorama 20/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Το ετήσιο μεγάλο «ευχαριστώ» της Ιεράς Μητροπόλεως μας στους ομογενείς
Στον περιβάλλοντα χώρο εκτέθηκαν χειροτεχνίες των τροφίμων του Ιδρύματος καθώς και τιμητικές διακρίσεις τους από συμμετοχές σε αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες
Οδός Εμπόρων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Αυγούστου 2019 , η καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προς τιμήν των ομογενών αδελφών μας, που έλαβε χώρα στον περίβολο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων "ο Άγιος Παντελεήμων" στη Μαγούλα. Στο αντάμωμα εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. 

Τους απόδημους και τους επισήμους προσκεκλημένους καλωσόρισε  ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης. Ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιδρύματος τους ομογενείς για τη συγκινητική συνδρομή τους στην εύρυθμη λειτουργία του. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά εξέφρασε τη χαρά του επειδή για άλλη μια χρονιά επέτρεψε ο Πανάγαθος Θεός να πραγματοποιηθεί το όμορφο αυτό αντάμωμα, το οποίο φέρνει ακόμα πιο κοντά την τοπική Εκκλησία με τους απόδημους αδελφούς μας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στη συνέχεια απηύθυνε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους ομογενείς, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν την δύσκολη αυτή περίοδο προς τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα  τις υπηρεσίες τους προς τους ηλικιωμένους και τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατανομή των χρημάτων από τον πρόσφατο χορό στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε μάλιστα ότι είχε προγραμματιστεί η απονομή τιμητικού επαίνου στον κ. Τσατά, ο οποίος για την επιτυχία της φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Μόντρεαλ προσέφερε αφιλοκερδώς το πολυτελέστατο κατάστημά του, το προσωπικό, τα εδέσματα και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε λόγω ενός προβλήματος υγείας της συζύγου του, που δεν του επέτρεψε να βρίσκεται στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι ομογενείς έχουν κλείσει στις καρδιές τους Χριστό και Ελλάδα, ενώ τους ευχήθηκε  να συνεχίσουν να προοδεύουν κάνοντας υπερήφανους και όλους τους Έλληνες που τους καμαρώνουν από την Πατρίδα. Κατακλείοντας την ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, τον κ. Ζαχαρία Καρούνη και τους συνεργάτες του, που αφιλοκερδώς ομόρφυναν την εκδήλωση με το μουσικό τους πρόγραμμα, καθώς και τον Διευθυντή του Ασύλου Ανιάτων, τα μέλη του Δ.Σ, τους εργαζόμενους και όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της βραδιάς. 

Εκ μέρους των ομογενών χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά κ. Θεόδωρος Παυλάκος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση, εκθείασε το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Σεβ. Μητροπολίτη μας,  επισημαίνοντας ότι είναι χρέος του απόδημου Ελληνισμού να συμβάλει σε τέτοιου είδους θεάρεστες και αξιέπαινες προσπάθειες. 

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Λακωνικής Ομοσπονδίας Μόντρεαλ Καναδά κ. Παντελής Παπαμιχαλόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Ελληνισμός του Μόντρεαλ θα συνεχίσει να είναι αρωγός της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του σεπτού Ποιμενάρχη μας υπογραμμίζοντας την βαθιά πνευματική σχέση που έχει «κτιστεί» μεταξύ αυτού και του ομογενειακού Ελληνισμού. Τέλος, εκ μέρους των ομογενών της Αυστραλίας, μίλησε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κρεμαστιώτης. 

Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια της ξενιτιάς το οποίο πρόσφεραν ο  καταξιωμένος συμπατριώτης μας  κ. Ζαχαρίας Καρούνης και οι συνεργάτες του από το τοπικό σχήμα ‘’Γραμμές’’, που απαρτίζουν οι αδελφοί Σπύρος και Ηλίας Καππάκος και ο Γεώργιος Ζίτσας. Ο κ. Καρούνης, πριν την έναρξη του προγράμματος, ευχαρίστησε συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη στήριξη και την καθοδήγηση που του παρέχει από την παιδική του ηλικία τονίζοντας ότι θα είναι πάντα κοντά στο έργο της τοπικής Εκκλησίας με όποιο τρόπο του ζητηθεί. 

Στον επίλογο της βραδιάς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προσέφερε, ως ευλογία, σε κάθε ομογενή ένα αναμνηστικό δώρο. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. 

Στον περιβάλλοντα χώρο εκτέθηκαν χειροτεχνίες των τροφίμων του Ιδρύματος καθώς και τιμητικές διακρίσεις τους από συμμετοχές σε αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

immspartis.gr































  



Οδός Εμπόρων