Vekrakos
Spartorama | Στο κενό η συνεργασία του Πέτρου Δούκα με τον Σταύρο Αργειτάκο

Στο κενό η συνεργασία του Πέτρου Δούκα με τον Σταύρο Αργειτάκο

Spartorama 22/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Πολιτική
Στο κενό η συνεργασία του Πέτρου Δούκα με τον Σταύρο Αργειτάκο
Βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» της αυλαίας της νέας Αυτοδιοικητικής περιόδου
Οδός Εμπόρων

Μετά την άρνηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του νέου Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα στην πρόταση που διατύπωσε ο επικεφαλής τους στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταύρο Αργειτάκο για συνεργασία, ουσιαστικά ναυαγεί η προοπτική σύγκλισης προγραμμάτων και θέσεων.

Εξαρχής να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης έχουν ως εξής:

  • Αργειτάκος Σταύρος 16 έδρες
  • Δούκας Πέτρος 12 έδρες
  • Βαλιώτης Ευάγγελος  10 έδρες
  • Βουνάσης Αλέξανδρος  3 έδρες.

Το χρονικό των τελευταίων ημερών ξεκινά με συνάντηση Δούκα - Αργειτάκου σε ξενοδοχείο του Μυστρά, έπειτα από πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου.

Στη συνάντηση υπήρξε διατύπωση των προτάσεων του κ. Αργειτάκου ώστε να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η προοπτική συνεργασίας. Στις προτάσεις αυτές συμφώνησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος. Οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Δούκα να μην έχει ενημερώσει σχετικά τους συνεργάτες του, επιβεβαιώνονται.

Ακολούθησαν συσκέψεις των κυρίων Δούκα και Αργειτάκου με τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των συνεργατών του κ. Δούκα αντέδρασε έντονα με συνέπεια ο κ. Δούκας να αναμορφώσει ολοκληρωτικά την πρόταση που υπέβαλλε στον κ. Αργειτάκο καθώς και τις δεσμεύσεις του για παραχώρηση θέσεων "κλειδιά".

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των συνεργατών του κ. Αργειτάκου τάχθηκε κατά της ενδεχόμενης συνεργασίας ή υπέρ της συνεργασίας υπό προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαλιώτης έχει απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση του κ. Δούκα για συνάντηση, απόφαση για την οποία ο κ. Βαλιώτης έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 25 Αυγούστου, ημέρα ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ευχόμαστε δε, να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τα επιτελεία των εμπλεκομένων, ώστε οι ψηφοφόροι - πολίτες να γνωρίζουν με σαφήνεια τα γεγονότα και τις θέσεις τόσο των επικεφαλής των παρατάξεων, όσο και των συμβούλων που εξέλεξαν στα έδρανα του ιστορικού μας Δήμου.

Είναι χρέος των διοικούντων -πλέον- τον Δήμο να ενημερώσουν!

Αναμένουμε!


Οδός Εμπόρων