Vekrakos
Spartorama | Δήμος Ευρώτα: Παραίτηση στο «παρά πέντε» του Θεόδωρου Μπόλλα με καταγγελία αλλοίωσης της απλής αναλογικής

Δήμος Ευρώτα: Παραίτηση στο «παρά πέντε» του Θεόδωρου Μπόλλα με καταγγελία αλλοίωσης της απλής αναλογικής

Spartorama 26/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Λακωνία
Δήμος Ευρώτα: Παραίτηση στο «παρά πέντε» του Θεόδωρου Μπόλλα με καταγγελία αλλοίωσης της απλής αναλογικής
«Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα ανήκουν σ’αυτόν το μηχανισμό, τη μόνη δυνατότητα που έχουν, είναι να παραιτηθούν, αφού ο ρόλος τους είναι εντελώς διακοσμητικός»
Οδός Εμπόρων

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης:


«Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ευρώτα 

Κύριε πρόεδρε, 

Λίγο πριν τη λήξη της θητείας μου ως ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του δήμου Ευρώτα, παραιτούμαι, για να καταγγείλω για μία ακόμη φορά τον εκφυλιστικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο δήμος Ευρώτα τα τελευταία δύο χρόνια με την ανοχή και των ελεγκτικών μηχανισμών της Λακωνίας. 

Να καταγγείλω επίσης την αυταρχική κοπτοραπτική του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης πάνω στην εντελώς πρόσφατη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού στις δημοτικές εκλογές της 7 /7/2019. 

Ο νόμος 2623/19 ακυρώνει ό τι ψηφίσαμε, και στη θέση του δημιουργεί έναν αυταρχικό πελατειακό μηχανισμό παραγωγής σκανδάλων και κακοδιαχείρισης με την εξόντωση της αντιπολίτευσης. 

Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα ανήκουν σ’αυτόν το μηχανισμό, τη μόνη δυνατότητα που έχουν, είναι να παραιτηθούν, αφού ο ρόλος τους είναι εντελώς διακοσμητικός. 

Όλοι οι Έλληνες «είδαν με καλό μάτι» τα ανεξάρτητα Τοπικά Συμβούλια του νόμου 4555/19 του Κλεισθένη, ως μέτρο θεραπείας του συγκεντρωτισμού του Καλλικράτη και χιλιάδες πολίτες με αυτό το κριτήριο καθόρισαν τη συμμετοχή τους στις εκλογές. 

Ψηφίσαμε μάλιστα σε ξεχωριστές κάλπες για τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών μας.

Το αποτέλεσμα; 

Καμμιά απολύτως ουσιαστική αρμοδιότητα για τα Τ.Σ στον αντισυνταγματικό, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, Ν. 2623/19. 

Τον αυταρχισμό της εξουσίας αλλά και την αντισυνταγματική εκμηδένιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, οφείλουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να αντιπαλέψουμε με συλλογικούς σχηματισμούς, έξω από τα μελλοντικά «νεκροταφεία» των δήμων, όπως τους καταντάει ο νομος 2623/19. 

Για τους παραπάνω λόγους σας υποβάλλω την παραίτηση μου.

 

Βλαχιώτη 26 Αυγούστου 2019
Μπόλλας Γ. Θεόδωρος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ»


Οδός Εμπόρων