Vekrakos
Spartorama | Ευχές Αραχωβίτη μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ευχές Αραχωβίτη μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Spartorama 27/08/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Ευχές Αραχωβίτη μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
«Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση. Οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας, το μέλλον, το αύριο»
Οδός Εμπόρων

«Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάποιοι χαμογέλασαν γιατί πέτυχαν το στόχο τους, αλλά και κάποιοι στενοχωρήθηκαν, γιατί δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες τους.

Σε αυτούς που πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τους συγχαίρω θερμά. Έδωσαν τη μάχη και κέρδισαν. Οφείλουν να συνεχίσουν και να μην επαναπαυτούν. Οι προσπάθειες πρέπει να είναι διαρκείς, ο αγώνας για δια βίου εκπαίδευση συνεχής. Η απόκτηση γνώσεων είναι το βασικό εφόδιο για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

 Σε αυτούς που δεν πέτυχαν το στόχο τους να εισαχθούν στα ΑΕΙ της χώρας, ψηλά το κεφάλι, έδωσαν μια μάχη που δεν την κέρδισαν, όμως η ζωή είναι γεμάτη αγώνες και δίνει πολλές ευκαιρίες. Αν προσπαθήσουν και βελτιώσουν τις αστοχίες τους, θα τα καταφέρουν. Τη πρόσκαιρη απογοήτευση να τη διαδεχτεί η αισιοδοξία και η οργανωμένη προσπάθεια.

Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς θα αναφέρω το αυτονόητο και αυτό που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πράττουν, να είναι σταθερά κοντά στα παιδιά.

Η επιτυχία μας ως λαός είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, να ενθαρρυνόμαστε από τις επιτυχίες μας και να προχωράμε  με στόχο να ανοίξουμε επιτυχημένους δρόμους. Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση. Οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας, το μέλλον, το αύριο!

Να καλωσορίσουμε φυσικά και τους πρώτους φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Σπάρτη καθώς επίσης και τους πρωτοετείς φοιτητές των  Ψηφιακών Συστημάτων και της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της πόλης μας.

Μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι καλή δύναμη, καλή σταδιοδρομία!»


Οδός Εμπόρων