Vekrakos
Spartorama | Λαμπρή πανήγυρη στην Ι.Μ Φανερωμένης Αναβρυτής

Λαμπρή πανήγυρη στην Ι.Μ Φανερωμένης Αναβρυτής

Spartorama 09/09/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Λαμπρή πανήγυρη στην Ι.Μ Φανερωμένης Αναβρυτής
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αναγνώστες τους αδελφούς Λορέντζο και Αλέξανδρο Μάρκου
Οδός Εμπόρων

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε, κατά την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης. 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν μέλη της αδελφότητας της Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα με επικεφαλής τον Ηγούμενο Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου και άλλοι κληρικοί. 

Στην μελίρρυτη ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην τιμώμενη Υπεραγία Θεοτόκο. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα πέντε γράμματα του ονόματος της Παναγίας, που ήταν Μαρία, εξηγώντας ότι προέρχονται από τη Μαριάμ, την αδελφή του Μωυσή, την προφήτιδα Άννα, μητέρα του Σαμουήλ, την ωραιότατη Ραχήλ, σύζυγο του Πατριάρχου Ιακώβ, την αδρεία Ιουδείθ και τη φρόνιμο Αβιγαία, η οποία για την καλοσύνη της και τη σύνεσή της αξιώθηκε να γίνει σύζυγος του Δαυίδ. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι οι αρετές αυτών των γυναικών και ακόμα περισσότερες συγκεντρώνονται στο πρόσωπο της Μεγαλόχαρης, η οποία πάντα μας καθοδηγεί, μας ενισχύει και μεσιτεύει για τη σωτηρία μας. 

Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε Αναγνώστες τους αδελφούς Λορέντζο και Αλέξανδρο Μάρκου, οι οποίοι είναι δύο ευσεβείς νέοι ρουμανικής καταγωγής που μεγάλωσαν και ζουν στην Αναβρυτή, είναι κοντά στην Εκκλησία με θαυμαστή αφοσίωση και αποτελούν πολύτιμους βοηθούς του π. Ιερόθεου στο δύσκολο έργο της συντήρησης και εξυπηρέτησης της Μονής. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ήθος των δύο νέων, συνεχάρη τους γονείς τους, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να πορεύονται στον ενάρετο δρόμο του Χριστού. 

Στην λατρευτική σύναξη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου. Μετά την απόλυση προσφέρθηκε σε όλους τους πιστούς το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα. 

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Βρεσθένης και πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολή μας, ως προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίσασα Ενορία Βρεσθένης, μιας και ο ίδιος φέρει τον τίτλο της ιστορικής ομώνυμης Επισκοπής.

 

(το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από την κυριώνυμη ημέρα της εορτής)

immspartis.gr








































  



Οδός Εμπόρων