Vekrakos
Spartorama | Το μήνυμα του Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα του Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Spartorama 11/09/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Το μήνυμα του Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
«Να γνωρίζετε ότι τα σχολικά χρόνια είναι τα πιο όμορφα και σημαντικά στη ζωή σας. Είναι η περίοδος που λαμβάνετε τα αναγκαία εφόδια και θεμελιώνετε το μέλλον σας.»
Οδός Εμπόρων

Αγαπητά μου παιδιά, 

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και  επιστρέψατε  στο σχολείο σας. Βρισκόσαστε πάλι  στον τόπο των ουσιαστικών προοπτικών και των βάσιμων ελπίδων σας. Οι παραλίες και οι χώροι διασκέδασης υπάρχουν, μόνο για να μπορεί κανείς να ξεκουράζεται και να ανανεώνεται. Η ανεμελιά μπορεί ως σταθμός να λειτουργήσει, αλλά επάνω σ΄αυτή δεν μπορούμε να επενδύσουμε. Ο κόπος, η μελέτη, η προσπάθεια πολλές φορές μας δυσκολεύουν, αλλά  αναμφίβολα οδηγούν στην επιτυχία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις της αληθινής ευτυχίας. 

Τώρα, λοιπόν, με το μυαλό ξεκάθαρο και την ψυχή ξεκούραστη, αντικρίζετε τη νέα σχολική χρονιά. Με χαρά ξανασυναντάτε  φίλους και συμμαθητές σας. Με ενθουσιασμό ξαναβλέπετε τους  άξιους εκπαιδευτικούς σας. Ταυτόχρονα, θα πληροφορηθείτε  για  τις επιτυχίες  μεγαλύτερων συμμαθητών σας και μπορείτε να εμπνευσθείτε από αυτές. 

Η πολιτεία και η κοινωνία γενικότερα σας περιβάλλουν με αγάπη και ενδιαφέρον. Φροντίζουν για τα βιβλία σας, τα προγράμματα σπουδών σας, μεριμνούν για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σας, ξοδεύουν χρήματα πολύτιμα για την ευρύτερη καλλιέργειά σας. 

Παιδιά μου,

Να γνωρίζετε ότι τα σχολικά χρόνια είναι τα πιο όμορφα και σημαντικά στη ζωή σας. Είναι περίοδος που  λαμβάνετε τα  αναγκαία εφόδια και θεμελιώνετε το μέλλον σας. Ευχή και προτροπή όλων μας είναι να ευχαριστηθείτε τις σπουδές σας όσο περισσότερο γίνεται. Δύσκολα μαθαίνει κάποιος κάτω από πίεση, άγχος και ένταση. Η γνώση μπαίνει μέσα σας χωρίς να το καταλάβετε, όταν το μυαλό ποτίζεται  από το νερό του ενθουσιασμού για το αποτέλεσμα, της όρεξης για το καινούργιο, της σταθερής πεποίθησης ότι μπορείτε να επιτύχετε. 

Για να  πραγματώσετε  τους στόχους σας και να γίνετε χρήσιμο μέλος της κοινωνίας μας, είναι ανάγκη, επίσης, να κατανοήσετε από τώρα ότι αληθινή μόρφωση δεν είναι  να απομνημονεύετε σαν ρομπότ πληροφορίες κάθε λογής, ούτε να λύνετε πολύπλοκες εξισώσεις, ούτε να γράφετε καλά στις εξετάσεις. Πραγματικά μορφωμένος  είναι κάποιος, όταν έχει στην καρδιά του  αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο,  σέβεται και βοηθάει αδιακρίτως κάθε άνθρωπο, ζει με πίστη, απλότητα, εγκράτεια, ταπεινοφροσύνη. Ο μορφωμένος, ακόμη, γνωρίζει να προσεύχεται, αφού  δε λησμονεί ότι όλα τα αγαθά εξασφαλίζονται με τη βοήθεια του Θεού, που ευλογεί κάθε καλή προσπάθεια. 

Γι΄αυτό εύχομαι ολόψυχα να βάλετε μόνιμα τον Θεό στην καρδιά σας, για να σας ευλογεί και να τον έχετε πάντα στο πλευρό σας, αφού μόνο τότε η νέα σχολική χρονιά και η ζωή σας όλη θα είναι χαρούμενη, ευλογημένη και καρποφόρα. 

Ο Πνευματικός σας Πατέρας


Οδός Εμπόρων