Vekrakos
Spartorama | Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλαδος για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλαδος για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Πηγή 07/10/2016 Εκτύπωση Εκκλησία
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλαδος για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
«Έγινε μια συνάντηση όπου μιλήσαμε και λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις» δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Οδός Εμπόρων

Κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας με επικεφαλής των δύο πλευρών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση από την πλευρά της Εκκλησίας συμμετείχαν ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαος Φίλης και η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη. Το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και το πνεύμα που θα κινηθούν οι δυο πλευρές στο εξής, ήταν στην ατζέντα των δύο πλευρών.

Έγινε μια συνάντηση όπου μιλήσαμε και λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις» δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε πως «αρχίζουμε έναν αγώνα συνεργασίας από την αρχή για την μορφή των Θρησκευτικών. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλαιά βιβλία και η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα ωσότου γραφτούν τα καινούργια βιβλία».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Φίλης τόνισε τα εξής: ‘’οι παρεξηγήσεις έχουν λυθεί, ο διάλογος συνεχίζεται, θα ακουστούν ξανά οι απόψεις της Εκκλησίας για τα νέα προγράμματα και θα καταλήξουμε στο τέλος του χρόνου στην οριστική μορφή των νέων προγραμμάτων».


Οδός Εμπόρων