Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/21371/

Spartorama - Print | Ο Νεοκλής Κρητικός για την 31η Σπαρτακιάδα

Ο Νεοκλής Κρητικός για την 31η Σπαρτακιάδα

Ο Νεοκλής Κρητικός για την 31η Σπαρτακιάδα
«Οι διακρίσεις σας επιβεβαιώνουν πως η Σπάρτη είναι ένας τόπος που συνδέεται με μεγάλους αθλητές, με ανθρώπους που τους αξίζει η κορυφή»
Οδός Εμπόρων

Πριν από 31 ολόκληρα χρόνια γεννήθηκε η ιδέα της Σπαρτακιάδας. Μίας διαδρομής ηρωικού χαρακτήρα, μήκους 257 χιλιομέτρων

Η πατρότητα της ιδέας για τη Σπαρτακιάδα ανήκε στον Σταύρο Καλκάνη και μιας μικρής τότε παρέας φανατικών του ποδηλάτου, κάπου στα μέσα της δεακετίας του ’80, αλλά φαντάζομαι κανείς από κείνους ίσως δεν είχε καν ονειρευτεί πως, 30 χρόνια αργότερα, θα αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες αθλητικές, ποδηλατικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.

H Σπαρτακιάδα του 2019,είναι γεγονός. Ο θεσμός εξελίσσεται, μεγαλώνει και αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους αλλά και αναγνώριση στο εξωτερικό. Στη Σπαρτακιάδα θα συμμετέχουν εφέτος  364 ποδηλάτες. Μάλιστα οι 21 συμμετοχές είναι διεθνείς. Η αγάπη για το ποδήλατο «ενώνει» 364 ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων με μοναδικό και κοινό στόχο τον τερματισμό στο άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το  Εθνικό Στάδιο Σπάρτης μέσα στο χρονικό όριο των δώδεκα ωρών.

Τις πιο  θερμές ευχές μου για την συμμετοχή σας στην 31η Σπαρτακιάδα, η αισιοδοξία σας, η τόλμη και το πείσμα σας αποτελεί για εμάς τον οδηγό στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα όπου η πρόσβαση στην άθληση για όλους και αι για αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και, ταυτόχρονα, τον τελικό σκοπό. Οι διακρίσεις σας επιβεβαιώνουν πως η Σπάρτη  είναι ένας τόπος που συνδέεται με μεγάλους αθλητές, με ανθρώπους που τους αξίζει η κορυφή». Οι διακρίσεις σας, η πίστη σας και το απαράμιλλο ήθος σας δείχνουν σε όλους μας, πως με την σκληρή δουλειά τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τις χαρές που μας δίνετε ευχόμαστε καλή πορεία με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο ελληνικός αθλητισμός είναι ψηλά, χάρη σε εσάς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 32 “Σπαρτακιάδα”, με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και μια ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη ποδηλατική γιορτή…» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. 

 

Με εκτίμηση
Νεοκλής Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας