Vekrakos
Spartorama | «Καλύτερο flavored ελαιόλαδο, 2019» για το gourmet ελαιόλαδο «Ωλεώαστρων», των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

«Καλύτερο flavored ελαιόλαδο, 2019» για το gourmet ελαιόλαδο «Ωλεώαστρων», των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

Spartorama 09/10/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
«Καλύτερο flavored ελαιόλαδο, 2019» για το gourmet ελαιόλαδο «Ωλεώαστρων», των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου
Στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus international competition 2019, της Αργεντινής
Οδός Εμπόρων

Αποτελεί μεγάλη τιμή η κατάκτηση της 1η θέσης του ελαιολάδου gourmet «Ωλεώαστρων» στην κατηγορία του, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Σπάρτη Λακωνίας! 

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ gourmet ελαιόλαδο.

Τελική βαθμολογία + 97/100 πόντους.

Πρωταθλητής στην κατηγορία του (Campeones Olivinus)

Καλύτερο flavored ελαιόλαδο (Mejor Saborizado Olivinus)

Μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο στους πρωταθλητές της Αργεντινής. 

H μεγαλύτερη διάκριση με την οποία έχει τιμηθεί Ελληνικό ελαιόλαδο στην τελική φάση και στα 12 χρόνια του διεθνή διαγωνισμού της Αργεντινής, Olivinus international competition 2019, από τους μεγαλύτερους στην παγκόσμια κατάταξη και τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου,με υψηλή βαθμολογία 9/10, που του έχει δοθεί από το διεθνές σύστημα αξιολόγησης EVOO World Ranking.

Η μεγάλη δυσκολία για τα Ελληνικά ελαιόλαδα προκύπτει από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με τα μεσογειακά ελαιόλαδα που είναι σχεδόν 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Πραγματοποιείται στην Μεντόζα της Αργεντινής αρχές Σεπτεμβρίου, με συμμετοχές 194 εταιρειών ελαιολάδου, από 18 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου για το 2019, ενώ τα τελικά για την ανάδειξη των πρωταθλητών είχαν διάρκεια 30 ημερών περίπου.

Παράλληλα το βιολογικό ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκε στα τελική φάση από την ομάδα γευσιγνωστών παιδικής ηλικίας, 8 έως 16 ετών,του διεθνή διαγωνισμού Olivinus της Αργεντινής, με την υψηλή διάκριση SELECCIONADO por los Ninos  / SELECT by Kids / ΕΠΙΛΟΓΗ από τα παιδιά, στα 28 καλύτερα ελαιόλαδα όλου του διαγωνισμού, όντας και το μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο που βραβεύτηκε σε αυτή την κατηγορία.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είχαν ήδη τιμηθεί με 8 εξαιρετικά μεγάλες βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες και είχαν προκριθεί στην τελική φάση του Olivinus international competition 2019.

Τα 8 ελαιόλαδα μας που είχαν ήδη βραβευθεί είναι:

  • ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
  • GEMSTONE - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
  • ENIGMA - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
  • ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
  • ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE
  • ΦΥΛΛΙΚΟΝ - ΧΡΥΣΟ ORO - GOLD
  • ΑΡΜΟΝΙΑ - ΧΡΥΣΟ ORO - GOLD
  • ENSTAGMA - ΧΡΥΣΟ ORO – GOLD

Είναι η 1η φορά στα 12 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός Olivinus της Αργεντινής, που Ελληνική εταιρεία και Ελληνικά ελαιόλαδα διακρίνονται με τόσες πολλές υψηλές βραβεύσεις και ειδικά με την μεγάλη τιμητική θέση του πρωταθλητή καλύτερου ελαιολάδου στην κατηγορία του (Mejor Saborizado Olivinus).

Οι παγκόσμιες βραβεύσεις αυτές συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 128 βραβεύσεων σε όλο τον κόσμο, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένα αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.


Οδός Εμπόρων