Vekrakos
Spartorama | «Πέρασε» στην ιστορία η 31η Σπαρτακιάδα: Πλήθος συμμετοχών σ’ ένα θεσμό υψηλού συμβολισμού

«Πέρασε» στην ιστορία η 31η Σπαρτακιάδα: Πλήθος συμμετοχών σ’ ένα θεσμό υψηλού συμβολισμού - video

Spartorama 10/10/2019 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά
«Πέρασε» στην ιστορία η 31η Σπαρτακιάδα: Πλήθος συμμετοχών σ’ ένα θεσμό υψηλού συμβολισμού
Χάρη στον εμπνευστή της ιδέας Σταύρο Καλκάνη, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, «γεννήθηκε» η Σπαρτακιάδα και μετουσιώθηκε σε μια σπουδαία διοργάνωση
Οδός Εμπόρων

Με αθρόα συμμετοχή, ολοκληρώθηκε η 31η Σπαρτακιάδα, ο καθιερωμένος ποδηλατικός αγώνας, που διεξήχθη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμού το άγαλμα Λεωνίδα, στο Εθνικό Στάδιο Σπάρτης. Ο Ολλανδός John Koreman αναδείχθηκε νικητής μεταξύ 364 ποδηλατών, που διήνυσαν απόσταση 257 χιλιομέτρων, εντός 12 ωρών

Ο θεσμός συνδιοργανώνεται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. 

Τους αθλητές υποδέχθηκε στο άγαλμα Λεωνίδα, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη. Συγχρόνως, ο Δήμος Σπάρτης και το Ποδηλατικό Τμήμα του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου διοργάνωσαν δραστηριότητες για τους μικρούς ποδηλάτες, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Παναγιώτη Καρούνου. Το βράδυ του Σαββάτου, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, έλαβαν χώρα οι απoνομές επάθλων, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα πλαισίωσε μουσικά την τελετή. 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι ποδηλατικοί αγώνες αντοχής, συνολικής απόστασης 25 χιλιομέτρων, με αφετηρία τα σχολικά συγκροτήματα επί της Κων/νου Παλαιολόγου και τερματισμό το Ξηροκάμπι. Παράλληλα, στο Ξηροκάμπι, τελέσθηκε μνημόσυνο προς τιμήν των ευεργετών της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος, καθώς και παιδικοί αγώνες δρόμου με συμμετοχές από τα σχολεία της περιοχής. 

Χάρη στον εμπνευστή της ιδέας Σταύρο Καλκάνη και σε μια μικρή παρέα θιασωτών του ποδηλάτου, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, «γεννήθηκε» η Σπαρτακιάδα και μετουσιώθηκε σε μια σπουδαία διοργάνωση. Ένας θεσμός με ιδιαίτερο συμβολισμό, που εκπέμπει διαχρονικά μηνύματα προαγωγής της ευγενούς άμιλλας. Με 21 διεθνείς φετινές παρουσίες και μια σταθερά αυξανόμενη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών, έχει την αποδοχή και διάρκεια, που του επιτρέπουν να εξελιχθεί σε διεθνή αγώνα με παγκόσμια δυναμική.












  



Οδός Εμπόρων