Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2143/

Spartorama - Print | Το Spartan Race φτάνει και στη Σπάρτη...

Το Spartan Race φτάνει και στη Σπάρτη... - video

Το Spartan Race φτάνει και στη Σπάρτη...
Μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και της διοργανώτριας ιδιωτικής εταιρείας, βελτιώθηκαν κατά πολύ οι όροι του σχεδίου της σύμβασης που πρόκειται να υπογραφεί, ώστε να πραγματοποιηθεί και στη πόλη μας ο αγώνας
Οδός Εμπόρων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της ενάτης Νοεμβρίου συζητήθηκε και το θέμα της διοργάνωσης του διεθνούς πλέον αγώνα “Spartan Race” και στη Σπάρτη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάριος Τζωρτζάκης και ο Χρήστος Πλειώτας που παρακολούθησαν τον αγώνα στον Τάραντα της Ιταλίας μετέφεραν τις εντυπώσεις τους, τονίζοντας ότι η συμμετοχή 4.000 αθλητών στον συγκεκριμένο αγώνα ωφέλησε πολυποίκιλα την πόλη του Τάραντα.

Επιφυλάξεις εκφράστηκαν για το εάν η Σπάρτη θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες φιλοξενίας τόσου μεγάλου αριθμού αθλητών και συνοδών.

Μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και της διοργανώτριας ιδιωτικής εταιρείας, βελτιώθηκαν κατά πολύ οι όροι του σχεδίου της σύμβασης που πρόκειται να υπογραφεί ώστε να πραγματοποιηθεί και στη πόλη μας ο αγώνας. Στόχος είναι να γίνεται στη Σπάρτη ο Παγκόσμιος ή έστω o Ευρωπαϊκός τελικός.

Ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης, διευκρίνισε ότι ο Δήμος Σπάρτης δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, παρά μόνο την υποχρέωση παραχώρησης κάδων για την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και της διάθεσης ενός χώρου για τις ανάγκες του οργανωτικού σκέλους.

Η περιοχή, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας θα εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Ευρώτα (από το γήπεδο 5x5, πλησίον του Πανεπιστημίου Σπάρτης, έως το Μενελάϊο και ίσως έως τη γέφυρα).

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.

Δείτε στο video στιγμιότυπα από το "Spartan Race"...