Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2228/

Spartorama - Print | Σε 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Σε 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

Σε 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
«Σήμερα διακυβεύεται ο πυρήνας της ελληνικής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, όπως τον είχαμε κατακτήσει μέσα από τους πολύχρονους αγώνες του κινήματός μας»
Οδός Εμπόρων

Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στο Κεντρικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην

ΑΘΗΝΑ - στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως

Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε εδώ και εφτά χρόνια με τα τρία διαδοχικά μνημόνια τη λεηλασία του εισοδήματός μας, τη διαρκή μείωση των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση.

Η συγκυβέρνηση, ενώ εκλέχτηκε με σημαία το περίφημο σύνθημα «με ένα νόμο, με ένα άρθρο, κατάργηση των μνημονίων», προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμα πιο επώδυνου μνημονίου. Το αδιέξοδο της χώρας μας συνεχίζεται. Η ύφεση έχει ισοπεδώσει την οικονομία. Η κοινωνία μας βιώνει μια κατάσταση συνεχούς οικονομικού πολέμου, χωρίς τελειωμό, χωρίς καμιά προοπτική για την Ελλάδα. Όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα οδηγούνται στην απόλυτη φτώχεια και στην πλήρη ανέχεια.

Ετοιμάζονται νέα μέτρα κατά των εργαζομένων. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με όλο και πιο έντονο ρυθμό. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν το μοναδικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης!

Όλο αυτό το διάστημα της ομηρίας της χώρας μας, των εργαζομένων και των ανέργων βιώνουμε τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές, που βαθαίνουν την κρίση και κάνουν το μέλλον μας ακόμα πιο ζοφερό.

Αγωνιζόμαστε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον όλης της Κοινωνίας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, για την κατάργηση των μνημονίων, για την ανατροπή της και πέραν των μνημονίων λιτότητας, για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Σήμερα διακυβεύεται ο πυρήνας της ελληνικής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, όπως τον είχαμε κατακτήσει μέσα από τους πολύχρονους αγώνες του κινήματός μας. 

Αγωνιζόμαστε:

Για την ουσιαστική και στέρεα ελευθερία όλων μας, που θα αναπτύσσει συνεχώς το μορφωτικό και πολιτισμικό περιεχόμενο  και θα προάγει τις επιταγές των κοινωνιών της γνώσης της μάθησης της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας  και θα καλλιεργεί συστηματικά τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλοβοήθειας.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλη την Κοινωνία:

Καλούμε όλες και όλους σας σε όποια εργασιακή ή μη  ομάδα ανήκετε να συμμετάσχετε μαζί μας προκειμένου να ανεβάσουμε τη συλλογικότητα…..και να μεταφέρουμε την αγανάκτηση όλων για αυτά που μας συμβαίνουν.

Πρέπει να κουβαλήσουμε πολύ νερό, γιατί το μέλλον…. έχει πολλή ξηρασία. 

(Δηλώσεις συμμετοχής για το Κεντρικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην: ΑΘΗΝΑ - στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, στο ΕΚ Λακωνίας και στο τηλέφωνο 27310 28539, Δευτέρα έως και Τετάρτη 7/12/16 πρωινές ώρες)

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


ΕΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ