Vekrakos
Spartorama | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 13/10/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν οδόντα εννέα (89) άτομα, προσήχθησαν διακόσια ένα (201) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια ενενήντα οχτώ (998)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε στις 11.10.2019, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια ενενήντα οχτώ (998) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια εβδομήντα ένα (771) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια είκοσι επτά (227) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα οχτώ (738) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν διακόσια ένα (201) άτομα, από τα οποία εκατόν δύο (102) ήταν ημεδαποί και ενενήντα εννέα (99) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα εννέα (89) άτομα. 

Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν:

  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Οχτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής σε αγροικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 5/6.9.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 41, 53 και 64 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 23.4.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα επτά (367) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: 

  • μικροποσότητα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των -319- ευρώ, στην Αργολίδα,
  • -2- κυνηγετικά όπλα, πιστόλι κρότου, μαχαίρι και -2- φυσίγγια, στην Αρκαδία,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -15,65- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης και -25- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία,
  • μικροποσότητα κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, σπάθα και μαχαίρι, στη Λακωνία και
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -9,5- γραμμαρίων, -4- δενδρύλλια κάνναβης μικροποσότητες ηρωίνης, ναρκωτικό δισκίο, το χρηματικό ποσό των -40- ευρώ και είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων