Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/2303/

Spartorama - Print | Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών και Ενοριακής Χορωδίας Τσεραμιού 2016

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών και Ενοριακής Χορωδίας Τσεραμιού 2016 - video

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών και Ενοριακής Χορωδίας Τσεραμιού 2016
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού
Οδός Εμπόρων

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, οι Κατηχητικές Συνάξεις και η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού, παρουσίασαν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, μια όμορφη και με πολλά νοήματα χριστουγεννιάτικη γιορτή. 

Την όμορφη αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Τραπεζοντής π. Παναγιώτης Τσώκρης, ο εφημέριος Ανωγείων π. Ανδρέας Κόνιαρης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, κ. Αθανάσιος Ρασσιάς

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων των Κατηχητικών Συνάξεων του Τσεραμιού, υπό την άριστη καθοδήγηση των κατηχητριών τους, πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση του ανωτέρου τμήματος και νηπιαγωγού κυρίας Φανής Λάζαρη του κατωτέρου, παρουσίασαν σε γονείς και ενορίτες το βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, μετά από πρόταση της πρεσβυτέρας, η απόδοση του τραγουδιού «Ο μικρός Χριστός» στη νοηματική γλώσσα, από τα παιδιά του ανωτέρου τμήματος των Κατηχητικών Συνάξεων, την εκμάθηση του οποίου είχε αναλάβει η κ. Όλγα Τσώνη

Αξίζει να αναφέρουμε πως τη γιορτή «έντυσε» μουσικά η Ενοριακή Χορωδία του Τσεραμιού, υπό την καθοδήγηση της μουσικού κ. Χρύσας Μάνδρου, η οποία απέδωσε εξαιρετικά όλα τα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια του δωδεκαημέρου. 

Επίσης, έξω από το Πνευματικό Κέντρο, εκτός από τον νηστίσιμο μπουφέ για όλους, που είχαν επιμεληθεί κυρίες της Ενορίας του Τσεραμιού, υπήρχε και παζάρι χριστουγεννιάτικων ειδών, που πολύ όμορφα και με μεράκι είχαν δημιουργήσει τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννου. 

Στον επίλογο της γιορτής, ο εφημέριος της Ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού ευχαρίστησε τις κατηχήτριες και τη μουσικό που συνέβαλαν στην άρτια πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης εορτής, επαίνεσε και συνεχάρη όλα τα παιδιά για την άριστη γιορτή που παρουσίασαν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως είναι «η ελπιδοφόρα σπίθα που αναγεννάται από τις στάχτες όλων αυτών που ταλανίζουν την πατρίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Με την προτροπή να μείνουν τα παιδιά σταθερά στην πίστη τους στον Χριστό και την ευχή, αυτά τα Χριστούγεννα να εορταστούν με Χριστό, κάλεσε στο βήμα τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος αφού εξέφρασε τον έπαινό του για το μεγάλο έργο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που συντελείται στην Ενορία του Τσεραμιού, απηύθυνε λόγια αγάπης, συγχαρητήρια και χριστουγεννιάτικες ευχές για όλους.

Video: Τάκης Κούρος