Vekrakos
Spartorama | Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου παράκαμψης Σπάρτης τμήμα Σκούρα – Πυρί

Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου παράκαμψης Σπάρτης τμήμα Σκούρα – Πυρί - video

Spartorama 23/12/2016 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου παράκαμψης  Σπάρτης τμήμα Σκούρα – Πυρί
Το έργο θα ανακουφίσει σημαντικά την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και στην Εθνική Οδό Σπάρτης - Γυθείου
Οδός Εμπόρων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, τα εγκαίνια της ευρείας παράκαμψης της Σπάρτης στο τμήμα Σκούρα-Πυρί. Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Δυτικής Ελλάδας - Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων 2007 - 2013" με προϋπολογισμό  19.650.000,00 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ το έργο θεωρείται συμπληρωματικό στο  Λεύκτρο-Σπάρτη.         

          Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι παρά την ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να ξεπεράσει τα τεράστια προβλήματα, να ξεκαθαρίσει το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και να επανεντάξει το έργο ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση.  Ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι η παράκαμψη Σκούρα Πυρί θα συμβάλλει στην ασφαλή και ταχεία πρόσβαση προς τη νότια Λακωνία, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο πρόσβασης σε σημαντικούς προορισμούς ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο της Σπάρτης. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες καταφέρνουμε και αντλούμε πόρους για να οικοδομήσουμε υποδομές. Η Λακωνία μέχρι πρότινος θεωρούταν παραμεθώριος νομός αλλά προσπαθούμε  να σπάσει η αδικία και το καταφέρνουμε σταθερά. Επίσης ο Περιφερειάρχης εξήρε την συνεργασία θεσμών και φορέων πάνω στο συγκεκριμένο έργο σε όλα τα επίπεδα.

      Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου που θα ανακουφίσει σημαντικά την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και στην Εθνική Οδό Σπάρτης-Γυθείου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για τη Λακωνία καθώς μέσω της παράκαμψης Σκούρα Πυρί επιτυγχάνεται η γρηγορότερη και ασφαλέστερη διέλευση των αυτοκινήτων προς τη νότια Λακωνία. Η κα Τζανετέα τόνισε ότι η παράκαμψη Σκούρα Πυρί σε συνδυασμό με τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη και τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου που συνεχίζονται σε όλο το νομό, διευκολύνουν την καθημερινότητα των Λακώνων αλλά και καθιστούν την Λακωνία ως έναν ελκυστικό κοντινό προορισμό για τους επισκέπτες.

          Χαιρετισμό μεταξύ άλλων απηύθυναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Ντίνα Νικολάκου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο κ. Απόστολος Χριστοδουλάκος ως εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ο κ. Δήμος Βέρδος ως εκπρόσωπος του Δήμου Ευρώτα, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Βίκυ Δερτιλή, Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Λακωνίας κ. Σωτήριος Ροϊνός, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος όπου και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους γιατί ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα και αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Λακωνίας. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, κ.Περικλής Μαντάς, κ. Θεοφάνης Στεφανόπουλος,  ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Καρράς, κα Σταματική Μπελεγρή, κ. Ιωάννης Μπουκουβάλας, κ. Ιωάννης Τζεφεράκος, ο Διοικητής ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς, η τέως Βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης,  ο αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, η Διοικήτρια Νοσοκομείου Σπάρτης κα Εύη Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας κ. Νικόλαος Μηνακάκης, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, ως εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Ταϋγέτου ο κ. Σπύρος Φλώρος, ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Λακωνίας κ. Δαμιανός Σταθάκος, οι υποψήφιοι βουλευτές Λακωνίας κ. Λέανδρος Καλογεράκος και κα Βερονίκη Λέκκα, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και πλήθος κόσμου.  











  

Video από Ionian Channel



Οδός Εμπόρων