Vekrakos
Spartorama | ΣΥΡΙΖΑ - Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας: «Μια οφειλόμενη απάντηση»

ΣΥΡΙΖΑ - Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας: «Μια οφειλόμενη απάντηση»

Spartorama 13/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ - Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας: «Μια οφειλόμενη απάντηση»
«Γιατί δεν επαναφέρετε τη Νοσηλευτική, όπως είχατε δεσμευτεί;»
Οδός Εμπόρων

Κάνουν σοβαρή προσπάθεια με τις ανακοινώσεις τους τα στελέχη της ΝΔ να «σβήσουν» το παρελθόν και να κρύψουν το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για την Δημόσια Εκπαίδευση και ιδιαίτερα την Τριτοβάθμια. Δεν είναι η πρώτη κυβερνητική θητεία της ΝΔ,  έχουν μακρύ παρελθόν, και η προσπάθεια να το ξεχάσουν επιβεβαιώνει την χρόνια αδράνειά τους για τα θέματα του τόπου μας, παρά τις κατά καιρούς επικοινωνιακές κινήσεις τους.

Στην ιστορία των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν απλοί παρατηρητές. Ίδρυσαν τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε μια νύχτα, στο σκοτάδι, που για αρκετά χρόνια λειτουργούσαν εγκαταλελειμμένα από τις κυβερνήσεις πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Το τμήμα Νοσηλευτικής λειτουργούσε για αρκετά χρόνια μέσα στο Γ/Ν Λακωνίας, κάτω από τους θαλάμους ασθενών, και μέχρι που μετακόμισε (δεν ανεστάλη, ούτε καταργήθηκε) στην Τρίπολη δεν είχε Εστία-Λέσχη-Βιβλιοθήκες και άλλες απαραίτητες υποδομές. Επιτέλους, ποιος είχε μέχρι το 2015 το Γ/Ν Λακωνίας εγκαταλελειμμένο και υποβαθμισμένο, με μόνο ενδιαφέρον ποιος θα τοποθετηθεί Διοικητής; Όσο όμως και να προσπαθούν τα στελέχη της ΝΔ  να το αποκρύψουν, η εμπλοκή του «Ιδρύματος Νιάρχου» στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αν περνάτε από την Γυθείου ρίξτε μια ματιά σε ένα κτήριο πιο δίπλα, τυλιγμένο με δίχτυ. Είναι η Φοιτητική Εστία που θα κατασκευάζατε -επί των ημερών σας. Ανατρέξτε στο αρχείο να δείτε φωτογραφίες σας μαζί με άλλους κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες από την έναρξη των εργασιών. Τότε χρήματα και πλεονάσματα υπήρχαν!

Δεν ξέρουμε αν γνωρίζεστε επίσης με τον πρώην Πρόεδρο του τμήματος της Νοσηλευτικής που πρωτοστάτησε να αποφασίσει η Συνέλευση του Τμήματος την μετεγκατάστασή του στην Τρίπολη, καθώς και τις ακάματες προσπάθειές του να πείσει και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΠΑΠΕΛ, την επίμονη επιχειρηματολογία του προς τον Υπουργό για το Αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ για την ορθότητα της απόφασής τους. Για τις υπηρεσίες του μάλιστα τον κάνατε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. Εύγε! Κι όλα αυτά μάλιστα με τη συμφωνία των φοιτητών. Πάει πολύ λοιπόν τις μεθοδεύσεις δικών σας ακαδημαϊκών παραγόντων να τις φορτωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Σπάρτη και στο ΠΑΠΕΛ δύο νέα τμήματα: Φυσικοθεραπείας, που ήδη λειτουργεί με 104 φοιτητές και Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης που θα λειτουργούσε από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Επίσης, θεσμοθέτησε τα Διετή Προγράμματα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Τμήματα με υψηλή ζήτηση που θα προσέλκυαν νέους επιστήμονες και ερευνητές που θα τα στελέχωναν.

Αναβάθμισε το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, μια απολύτως συνετή απόφαση. Σε αντίθεση με τα διετή προγράμματα και το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης που τα βάλατε «στον πάγο» μέχρι να τα καταργήσετε. Τέλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε το αυτονόητο, αναβαθμίζοντας το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών, το οποίο εσείς ιδρύσατε αλλά αφήσατε στην τύχη του.

Και σας ρωτάμε:

  • Γιατί δεν επαναφέρετε τη Νοσηλευτική, όπως είχατε δεσμευτεί;
  • Γιατί δεν παρεμβαίνετε να μην ανασταλούν τα άλλα;
  • Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; 

Παραδεχτείτε ότι η προσπάθεια αποδόμησης του Δημόσιου Πανεπιστήμιου, η υποβάθμιση και η κατασυκοφάντηση που επιχειρείτε είναι για να ανοιχτεί διάδρομος στα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι απαίτηση των κολεγίων και των ιδιωτικών ΙΕΚ τέτοια τμήματα και προγράμματα να περάσουν στα χέρια τους. Δεν είναι έγνοια σας η μόρφωση όλων των παιδιών, αλλά η κερδοφορία των ιδιωτών που θα αρπάζουν τα «φιλέτα» της Δημόσιας Παιδείας. Το αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησής σας να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Λακωνίας, η αγωνία σας να κατεδαφίσετε ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, που δεν λειτουργεί πλέον κανένα τμήμα από το πρόγραμμα Μαθητείας στο νομό μας, που αρκετοί μαθητές του ΕΠΑΛ Σπάρτης -το μεγαλύτερο του Νομού- δεν διδάσκονται τα μαθήματά τους γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, ενώ κοντεύουν Χριστούγεννα.

Αυτό είναι το έργο σας στους 5 πρώτους μήνες της διακυβέρνησής σας. Τα ιδιωτικά ΙΕΚ περιμένουν να εφαρμόσετε ξανά την πολιτική Αρβανιτόπουλου που τους υποσχεθήκατε προεκλογικά. Χαίρονται ιδιαίτερα για τις απόψεις που εκφράζει ο νέος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που τοποθετήσατε πρόσφατα.

Καλές επιδόσεις έχετε μόνο στην καταστολή και στις αντιδημοκρατικές δραστηριότητες. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» που λέει και ο λαός μας. Όσον αφορά στους κλέφτες, ψάξτε τους στο παρελθόν σας, αυτούς με τα λευκά κολάρα, που τους ξαναδίνετε θεσούλες με παχυλούς μισθούς. Όσο για τους ψεύτες που είχατε σημαία στην προεκλογική σας εκστρατεία, ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη, θα τους αναγνωρίσετε. Μόνο μην ξεχνάτε: «O ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».


Οδός Εμπόρων