Vekrakos
Spartorama | Δήμαρχος Ευρώτα: «Κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση μεταναστών»

Δήμαρχος Ευρώτα: «Κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση μεταναστών»

Spartorama 15/11/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική Προσφυγικό
Δήμαρχος Ευρώτα: «Κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάσταση μεταναστών»
«Υπάρχει ήδη ζήτημα με μετανάστες που διαμένουν στο Δήμο μας, οι οποίοι σε αριθμό αγγίζουν τους 3.000»
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέργος, σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών στα όρια του Δήμου Ευρώτα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Με αφορμή το επίκαιρο θέμα, της έστω και προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων, θα ήθελα να δηλώσω προσωπικά, ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην εγκατάστασή τους στα όρια του Δήμου Ευρώτα. 

Υπάρχει ήδη ζήτημα με μετανάστες που διαμένουν στο Δήμο μας, οι οποίοι σε αριθμό αγγίζουν τους 3.000. Ως εκ τούτου, η φιλοξενία προσφύγων, θα επιβαρύνει περισσότερο βασικές υποδομές του Δήμου Ευρώτα και ιδίως τα αγροτικά ιατρεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν. 

Πέρα από την επιβάρυνση των κοινωνικών δομών, τίθεται και θέμα διαταραχής της κοινωνικής ισορροπίας λόγω διαφορετικών φυλετικών καταβολών (διαφορετικά ήθη, έθιμα, θρησκεία, και αντιλήψεις). 

Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνομαι ότι η Χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας και η Κυβέρνηση αναζητά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Συμμερίζομαι τον πόνο των ανθρώπων αυτών. Κανείς μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ο Δήμος Ευρώτα έχει ήδη σταθεί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό. 

Αποτελεί, πάνω από όλα, όμως, υποχρέωσή μου να διαφυλάξω τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μου. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ»


Οδός Εμπόρων