Vekrakos
Spartorama | «Δημήτρια 2019» της Ενορίας Τσεραμιού

«Δημήτρια 2019» της Ενορίας Τσεραμιού

Spartorama 19/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
«Δημήτρια 2019» της Ενορίας Τσεραμιού
Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους
Οδός Εμπόρων

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις «Δημήτρια 2019» της Ενορίας Τσεραμιού επ΄ ευκαιρία της εορτής του προστάτου και εφόρου της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου

Συγκεκριμένα, τo βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019, τελέσθηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία μετά θείου κηρύγματος, προς ψυχική ωφέλεια όλων όσοι παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ στο Ιερόν Αναλόγιον έψαλαν ο κ. Λάζαρος Τσορμπατζίδης, αγιογράφος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αγιάννη Κατερίνης και μέλος του συλλόγου «Ιεροψαλτών και Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Νομού Πιερίας - Όσιος Διονύσιο. Με το πέρας της αγρυπνίας προσφέρθηκαν εδέσματα για όλους τους φιλακόλουθους πιστούς. 

Η επόμενη εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019, η Ενορία του Τσεραμιού, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και την διευθύντρια του τμήματος κ. Μαρία Καλκάνη, ήταν η καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός της. Η υποδειγματική συμπεριφορά και η απαράμιλλη ευγένεια του συνεργείου αιμοληψίας που το αποτελούσαν ο ιατρός κ. Ιωάννης Κοντονής, η νοσηλεύτρια κ. Φλωρεντία Ψαθά, η τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων κ. Καλλιόπη Κοσμά, η επισκέπτρια υγείας κ. Ανδριανή Στιβακτά καθώς και του οδηγού κ. Παναγιώτη Ροζακλή, ήταν εξόχως χαρακτηριστική, ενώ και η προσέλευση των αιμοδοτών κρίθηκε άκρως ικανοποιητική. Με το πέρας της αιμοδοσίας όλοι εξέρχονταν χαρούμενοι από την αίθουσα, γευόμενοι τα διάφορα εδέσματα και την πορτοκαλάδα που με ιδιαίτερη χαρά είχαν ετοιμάσει η πρεσβυτέρα και κυρίες της Ενορίας του Τσεραμιού. 

Η τρίτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού, ήταν η παρουσίαση ομιλίας από την ιατρό - νευρολόγο κ. Σταματίνα Καλαϊτζάκη με θέμα: «Άνοια· συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης των ασθενών». Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ομιλία, η κ. Καλαϊτζάκη απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των ενοριτών, ενώ δέχτηκε με μεγάλη χαρά μία εικόνα από τον εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση, ο οποίος θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να την ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. 

Τέλος, το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου 2019, ο εφημέριος του Τσεραμιού μαζί με κυρίες της Ενορίας, επισκέφθηκαν τον εν Σπάρτη Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου προσέφεραν διάφορα γλυκά, παιχνίδια, σχολικά και άλλα είδη που με πολύ αγάπη είχαν ετοιμάσει για τα παιδιά που βρίσκονται εκεί. Τους ενορίτες του Τσεραμιού υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του σταθμού ο διευθυντής αυτού π. Ηλίας Βουρβουριώτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε άπαντες για την πρωτοβουλία τους αυτή, τους μίλησε διεξοδικά για τη διακονία που του έχει αναθέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εδώ και δέκα χρόνια που λειτουργεί ο Σταθμός και τους αντιπρόσφερε μαζί με το βιβλίο της δεκαετίας, αναμνηστικά δωράκια που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού. 

Ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους παραπάνω, οι οποίοι ολοπρόθυμα και θυσιάζοντας κόπο και χρόνο συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και εύχεται ολόψυχα όπως ο Φιλάνθρωπος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, επιδαψιλεύει την υγεία και την μακροημέρευση για ευόδωση των κόπων και των έργων τους. 

Πηγή: EnoriaTseramiou.blogspot.gr 

Φωτογραφίες: π.Π.Λ, Γ.Π.Λ, Ελένη Γεωργακάκου












1



  



Οδός Εμπόρων