Vekrakos
Spartorama | Θα προβάλλεται η ρομαντική κομεντί «Last Christmas»

Θα προβάλλεται η ρομαντική κομεντί «Last Christmas» - video

Spartorama 20/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Θα προβάλλεται η ρομαντική κομεντί «Last Christmas»
Από Πέμπτη 5/12 έως Τετάρτη 11/12 στις 7:30 μ.μ, στο Cinema Center, Κλεομβρότου 16 (απέναντι από τον ΟΤΕ Σπάρτης)
Οδός Εμπόρων

Η Εμίλια Κλαρκ (Game of Thrones), ο Χένρι Γκόλντινγκ (Μια Μικρή Χάρη, Crazy Rich Asians), η Μισέλ Γιο και η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστούν στην ταινία Last Christmas σε σκηνοθεσία Πολ Φιγκ (Μια Μικρή Χάρη, Spy, Φιλενάδες), μια ρομαντική κομεντί εμπνευσμένη από το τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, σε σενάριο της βραβευμένης με Όσκαρ Τόμσον (Λογική και Ευαισθησία, Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς) και της θεατρικής συγγραφέως Μπραϊόνι Κίμινγκς. 

Στην ταινία Last Christmas πρωταγωνιστεί η μουσική του Τζορτζ Μάικλ και των «Wham!» απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Φυσικά στο φιλμ ακούγεται και η ομώνυμη κλασική επιτυχία του τίτλου, μαζί με ένα ολοκαίνουριο ακυκλοφόρητο τραγούδι του θρυλικού καλλιτέχνη της pop, ο οποίος έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 115 εκατομμύρια δίσκους και να φτάσει στο Νο1 των single chart, 10 φορές στη μεγαλειώδη πορεία του. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 

Η Κέιτ (Εμίλια Κλάρκ) βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνάει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της - μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι pop star, αλλά την έχει παραμελήσει. Ο Τομ (Χένρι Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους. Αλλά, μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου... και όπως λέει και ο Τζορτζ Μάικλα, πρέπει να έχεις πίστη (Faith). 

Η δύναμη της ιστορίας κρύβεται στην ιστορία μιας νεαρής και ταλαντούχας γυναίκας, που κάπως έχει χάσει το δρόμο της, εξαιτίας μιας περιπέτειας με την υγεία της και λόγω της οικογενειακής της κατάστασης, καθώς η μητέρα της δυσκολεύεται ως μετανάστρια σε ένα Λονδίνο στα πρόθυρα του Brexit. Η ηρωίδα βρίσκει στο δρόμο της έναν καλοπροαίρετο και τρυφερό άντρα, που ενώ τη γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, την ίδια στιγμή φαίνεται απόμακρος και μυστηριώδης. 

ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ 

Σε μια εποχή που οι ρομαντικές κομεντί και οι εμπορικές δραμεντί προσπαθούν να οικιοποιηθούν τα κοινωνιά trends και τις τάσεις της εποχής, το Last Christmas ποντάρει στην αγνότητα των κομεντί της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, στην τρυφερότητα των μιούζικαλ της δεκαετίας του ‘30 και την καθαρότητα των κλασικών Βρετανικών μελοδραμάτων. 

Η βραβευμένη με Oscar®, Έμα Τόμσον δούλεψε πολύ για τη δημιουργία ενός νέου holiday classic, από αυτά που δε βγαίνουν πια, γεμάτο οικογενειακή ζεστασιά, συναισθηματική λύτρωση και γιορτινή ευτυχία. Πάντοτε με φόντο τις πιο φωτογενείς γειτονιές του Λονδίνου, από το Covent Garden μέχρι την Regent Street και από την Electric Avenue μέχρι την Brick Lane. Τα πάντα στην ταινία εναρμονίζονται κάτω από το soundtrack με τις αξέχαστες επιτυχίες του λατρεμένου Τζορτζ Μάικλ. Η δύναμη της μουσικής του αείμνηστου καλλιτέχνη είναι ο πιο «καλογραμμένος» ήρωας της ιστορίας και κινεί τα νήματα της πλοκής, πολύ περισσότερο απ’ όσο φαίνεται. 

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ 

Η φήμη της Εμίλια Κλαρκ έχει πλέον απογειωθεί, μετά και τη συμμετοχή της στη σειρά Game of Thrones του HBO. Η ερμηνευτική μετάβασή της από ιέρεια των μυθικών λαών και μητέρα των δράκων σε καθημερινή Λονδρέζα γεμάτη ανασφάλειες και άγχη καθημερινότητας, είναι τράστια. Η ίδια το καταφέρνει με αξιοθαύμαστη χάρη και καταφένει να γίνει μια νέα “rom com darling” στην παράδοση της «Μπρίτζετ Τζόουνς». 

Ο Χένρι Γκόλντινγκ είναι ο καλοσυνάτος μα αινιγματικός Τομ. Ο ηθοποιός φέρνει στην ταινία τη γοητεία που διέθετε στην τηλεοπτική επιτυχία Crazy Rich Asians. Ο ήρωας αισθάνεται συνδεδεμένος με την Κέιτ. Θέλει να τη βοηθήσει να βρει τη φωνή της, να λάμψει από χαρά και να νιώσει ασφάλεια. Όμως δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος απέναντί της. 

Η ιστορία διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα του 2017, τις παραμονές του δημοψηφίσματος για το Brexit. Το γεγονός αυτό βυθίζει στην απελπισία την υπερπροστατευτική μητέρα της ηρωίδας, την Πέτρα. Η Έμα Τόμσον κράτησε για τον εαυτό της το ρόλο της μετανάστριας από την πρώην Γιουγκοσλαβία και το ερμηνευτικό της εκτόπισμα κάνει τη διαφορά.


Οδός Εμπόρων