Vekrakos
Spartorama | Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης έκοψε την Βασιλόπιτα

Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης έκοψε την Βασιλόπιτα - video

Πηγή 11/01/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης έκοψε την Βασιλόπιτα
Το φλουρί φέτος έπεσε φέτος στο κομμάτι των ομογενών και συνοδεύτηκε από ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει οι τρόφιμοι του Ιδρύματός με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.
Οδός Εμπόρων

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Αρχικά ο Δ/ντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ αναφέρθηκε στην έννοια της αγάπης και της προσφοράς επαινώντας όλους όσοι κατά το προηγούμενο έτος βρέθηκαν κοντά στους συμπαθείς τροφίμους και ενίσχυσαν το Ίδρυμα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, το στυλοβάτη του Ιδρύματος, τονίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Χρόνη.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε την βασιλόπιτα. Στην ομιλία του καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκφράζοντας ευχαριστίες για την παρουσία και τη φιλάνθρωπη διάθεσή τους.Στη συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και απένειμε τιμητικούς επαίνους σε αξιόλογα πρόσωπα που στήριξαν το Ίδρυμα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν τα αείμνηστα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ανδρέας Μηλιδώνης και Αθηνά Παπαδάκου, καθώς και οι κυρίες Βασιλική Πολυζωγοπούλου και Σοφία Πολυζωγοπούλου. Τιμητικό έπαινο επ’ ευκαιρία συνταξιοδοτήσεώς του έλαβε και ο ιατρός του Ιδρύματος κ. Ανάργυρος Γαλάνης για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τον μαραθωνοδρόμο κ. Παναγιώτη Δούση, που έλαβε τιμητικό έπαινο για τις σημαντικές διακρίσεις του στο χώρο του αθλητισμού.

Το φλουρί φέτος έπεσε φέτος στο κομμάτι των ομογενών και συνοδεύτηκε από ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει οι τρόφιμοι του Ιδρύματός με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: πολλοί κληρικοί, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος ο Διοικητής του ΚΕΕΜ – Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.







  

Video από Photoreporter.gr

  



Οδός Εμπόρων