Vekrakos
Spartorama | Πρέπει να βρεθεί άλλη, εναλλακτική θέση για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στη Σκάλα

Πρέπει να βρεθεί άλλη, εναλλακτική θέση για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στη Σκάλα

Spartorama 14/12/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Πρέπει να βρεθεί άλλη, εναλλακτική θέση για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στη Σκάλα
Κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση εναλλακτικής θέσης, τόσο για την διατήρηση του περιβάλλοντος όσο και για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας
Οδός Εμπόρων

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας, στην ανοικτή συνάντηση φορέων και συλλογικοτήτων Ευρώτα, με αντικείμενο τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στις δυνατότητες, τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν καθώς και στις ευκαιρίες που χάθηκαν στην κατεύθυνση που προωθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδιαχείριση από τους δήμους.

Σχετικά με τη χωροθέτηση της θέσης στα Ξηροκάμπια, διαπιστώθηκαν και επισημάνθηκαν από όλους τα προβλήματα και οι πιθανές επιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν στην προστατευόμενη περιοχή των εκβολών του Ευρώτα (Νatura), με δεδομένο ότι η χωροθέτηση του έργου θα λάβει χώρα σε καρστικό έδαφος και πάνω από τον υδροφόρο ορίζοντα του ποταμού, που τροφοδοτεί τις πηγές και τον κάμπο της Σκάλας.

Κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση εναλλακτικής θέσης, τόσο για την διατήρηση του περιβάλλοντος όσο και για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα είναι ενεργό για τα επόμενα 30 χρόνια αλλά, επιπλέον, θα διατηρεί τα σύμμεικτα απορρίμματα για πάντα εκεί. 

Ευχαριστούμε την Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ευρώτα για τη διοργάνωση, τον δήμαρχο κ. Βέρδο, τον κ. Νταλιάνη, τον κ. Πουλοκέφαλο και τους εκπροσώπους των παρατάξεων, δημοτικών και περιφερειακών, που παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, αλλά και τους πολίτες που ενεργά συμμετείχαν.


Οδός Εμπόρων