Vekrakos
Spartorama | Νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολεώς μας ο π. Ραφαήλ Τσάλτας

Νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολεώς μας ο π. Ραφαήλ Τσάλτας

Spartorama 29/12/2019 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία
Νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολεώς μας ο π. Ραφαήλ Τσάλτας
O Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους γονείς του για την ανατροφή, αλλά κυρίως για την κατανόηση που επέδειξαν όταν πληροφορήθηκαν την απόφασή του να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου πατρός Ραφαήλ Τσάλτα

Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο π. Ραφαήλ, φορτισμένος συγκινησιακά, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για όλα όσα του προσέφερε από την παιδική ακόμα ηλικία του, για την πνευματική θωράκιση, τη διδασκαλία, τη στήριξη σε δύσκολες στιγμές, την υπομονή και την αγάπη του. Παράλληλα ζήτησε την συγχώρεσή του για όσες φορές τον πίκρανε ή υπέπεσε σε κάποιο λάθος. Στη συνέχεια ο νεοχειροτονηθείς ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν σταθεί δίπλα του με αγάπη στη μέχρι τώρα ζωή του, τους γονείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, τους πνευματικούς του διδάσκαλους και όσους τον στήριξαν στην απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να τον ενδυναμώσει, ώστε να φανεί αντάξιος της υψηλής αποστολής που αναλαμβάνει απέναντι σε Θεό και ανθρώπους. 

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στον νεοχειροτονηθέντα. Τον συνεχάρη για την διακονία του επί δύο έτη στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, ενώ του έδωσε συμβουλές για το νέο βήμα στην εκκλησιαστική πορεία του, το οποίο θα είναι ένα μόνιμο πεδίο δοκιμασίας, αγάπης και αρετής. Επίσης ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους γονείς του για την ανατροφή, αλλά κυρίως για την κατανόηση που επέδειξαν όταν πληροφορήθηκαν την απόφασή του να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε ότι ο π. Ραφαήλ θα είναι εφημέριος – ιεροκήρυκας έχοντας υπό την πνευματική ευθύνη του, πέρα από μία Ενορία την οποία θα αναλάβει, άλλα είκοσι χωριά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε να παρέχει κάθε στήριξη στο νέο ιεροκήρυκα της τοπικής Εκκλησίας, ενώ του ευχήθηκε η διακονία του αυτή να δώσει δύναμη σε πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και να βοηθήσει τον ίδιο στην περαιτέρω πνευματική εξέλιξή του. 

Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον π. Ραφαήλ ευχόμενος ο σταυρός που θα φέρει στο στήθος του και το επιγονάτιο που θα συνοδεύει την ιερατική ενδυμασία του, να του υπενθυμίζουν κάθε στιγμή την βαρύτητα της αποστολής του, καθώς και την ανάγκη για ταπεινότητα και θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο. 

Ακολούθως τελέσθηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο για τον αείμνηστο μεγάλο ευεργέτη Αθανάσιο Ματάλα τον Λακεδαιμόνιο, του οποίου το κληροδότημα έχει βοηθήσει επί σειρά ετών δεκάδες νέου του τόπου μας. 

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ως είθισται, ο νέος Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης μοίρασε τα αντίδωρα και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος, ενώ οι συγγενείς του προσέφεραν κέρασμα. 

Στη θρησκευτική τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.


immspartis.gr

























































































































  



Οδός Εμπόρων