Vekrakos
Spartorama | Υποβολή δηλώσεων ζημιάς ΕΛΓΑ από την ανεμοθύελλα της 6ης Ιανουαρίου 2020

Υποβολή δηλώσεων ζημιάς ΕΛΓΑ από την ανεμοθύελλα της 6ης Ιανουαρίου 2020

Spartorama 17/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς ΕΛΓΑ από την ανεμοθύελλα της 6ης Ιανουαρίου 2020
Αφορά: Ελιές Καλαμών στην περιοχή Καλυβίων Θεολόγου
Οδός Εμπόρων

Σας γνωρίζουμε ότι έχει γίνει αναγγελία ζημιάς από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ της 6ης Ιανουαρίου 2020 στη καλλιέργεια: ΕΛΙΕΣ στη Κοινότητα ΘΕΟΛΟΓΟΥ Δήμου Σπάρτης. 

Σημειώνεται ότι από τον ΕΛΓΑ έχει εγκριθεί η αναγγελία αποκλειστικά και μόνο για τις ζημιές σε ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Καλυβίων Θεολόγου). 

Οι παραγωγοί που έχουν αγροτεμάχια στην ανωτέρω Κοινότητα, που έχουν υποστεί ζημιά από το συγκεκριμένο αίτιο σε ποσοστό άνω του 20 της αναμενόμενης παραγωγής ανά αγροτεμάχιο, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ. 

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται έως και την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 (δηλ. για 15 ημέρες από την επόμενη της ζημιάς) στον αρμόδιο Ανταποκριτή ΕΛΓΑ Δ.Ε. Οινούντος κ. Τσίντολα Θεόδωρο (στο Δημαρχείο Σπάρτης, Ευαγγελιστρίας 85-87, 3ος όροφος, τηλ. 27310-22226  εσωτ. 106). 

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις ζημιάς καταχωρούνται σε ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΛΓΑ, αποκλειστικά εντός της ανωτέρω προθεσμίας. 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά, που προσκομίζονται για την υποβολή της δήλωσης: 

  • Αντίγραφο Δήλωσης Καλλιέργειας ΕΛΓΑ έτους 2019 (από την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του παραγωγού, από την οποία αντλούνται τα στοιχεία του παραγωγού και του αγροτεμάχιου (τοποθεσία, έκταση, δένδρα).
  • Για τις πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες: Βεβαίωση από τον αρμόδιο Οργανισμό Πιστοποίησης.
  • Τα τέλη εκτίμησης, καταβάλλονται από τους παραγωγούς με την δήλωση ζημιάς και ανέρχονται σε 0,10 €/δέντρο.                                                                            

Δεν καλύπτονται οι ζημιές σε μη συστηματικές ή εγκαταλειμμένες καλλιέργειες, ή που κατά ανεξάρτητο αγροτεμάχιο έχουν λιγότερα από δέκα δένδρα ή καταλαμβάνουν -κατά είδος- έκταση μικρότερη από ένα (1) στρέμμα. 


Οδός Εμπόρων