Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: Απάντηση Βαλιώτη για τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών λόγω έλλειψης καυσίμων

Δήμος Σπάρτης: Απάντηση Βαλιώτη για τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών λόγω έλλειψης καυσίμων

Spartorama 27/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Δήμος Σπάρτης: Απάντηση Βαλιώτη για τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών λόγω έλλειψης καυσίμων
«Το συγκεκριμένο Δελτίο τύπου του Δήμου Σπάρτης εκτός από «άστοχο» και «ανακριβές» ήταν και «σκόπιμο» προκειμένου να αποποιηθούν κάποιοι τις ευθύνες τους και να επιρρίψουν ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση»
Οδός Εμπόρων

Απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σπάρτης σχετικά με τα προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, λόγω έλλειψης καυσίμων (βλέπε και άρθρο εδώ) η Δημοτική παράταξη που ηγείται ο κ. Ευάγγελος Βαλιώτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Δήμου Σπάρτης, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του και δημοσιεύτηκε  στα ΜΜΕ από το οποίο προκύπτουν ευθύνες, για την έλλειψη καυσίμων,  στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει «Να σημειωθεί πως οι διαδικασίες για την αγορά επαρκούς ποσότητας καυσίμων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου, έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου τον Απρίλιο του 2019, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει. Η νέα Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την εκκρεμότητα αυτή στο τέλος του Σεπτεμβρίου!»  

Το συγκεκριμένο Δελτίο τύπου του Δήμου Σπάρτης εκτός από «άστοχο» και «ανακριβές» ήταν και «σκόπιμο» προκειμένου να αποποιηθούν κάποιοι τις ευθύνες τους και να επιρρίψουν ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση. 

Οφείλουμε σαν παράταξη  να απαντήσουμε σ΄όλα αυτά με στοιχεία, γνωρίζοντας στους συντάκτες ότι η παράταξή μας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. 

Έχουν αποδείξει τα στελέχη της, στην μακρόχρονη πορεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνουν ευθύνες και να προσπαθούν συμβάλλοντας, με τη στάση τους, στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. 

Αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά όλο αυτό το διάστημα που οι συμπολίτες μας, μας κατάταξαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και θα πορευτούμε αταλάντευτα στο δρόμο του διαλόγου. 

Στο δρόμο της υπεράσπισης της πολιτικής μας και της στήριξης των προβλημάτων των δημοτών. 

Αυτό μάλιστα δηλώσαμε και μετά τις εκλογές. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών, αδιάψευστα στοιχεία είναι τα παρακάτω: 

  1. Αμέσως μετά τις εκλογές είχε ενημερωθεί η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή ,ότι υπήρχε στη διάθεσή της γραφείο στο Δήμο ,που θα μπορούσε οποιοδήποτε μέλος της, να εγκατασταθεί και να ενημερωθεί  για τα τρέχοντα  θέματα του Δήμου.
  2. Από το με ημερομηνία 31-8-2019 πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής καυσίμων, που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες βεβαιώνεται ότι παραμένει αδιάθετο ποσό 112.668,39 € και καλούσε την οικονομική επιτροπή  να προχωρήσει σε χρονική παράταση  της υπάρχουσας σύμβασης, πράγμα που η οικονομική επιτροπή το έπραξε με την 179/25.9.2019 απόφασή της.
  3. Η κατανάλωση καυσίμων από 1-9 έως 31-12-2019 ήταν 62.233,00 €,ενώ η κατανάλωση την αντίστοιχη περίοδο του 2018 ήταν 80.702,00 €. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής καυσίμων  έμεινε και αδιάθετο  ποσό περίπου 50.000,00 €.
  4. Στις 31-8-2019 υπήρχε τεχνική μελέτη για προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, προϋπολογισμού 1.180.705,60 €, και θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή  άμεσα να προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης. 

Για την διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, δεν απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών. 

Απόδειξη ο προηγούμενος διεθνής διαγωνισμός που εμείς διενεργήσαμε ξεκίνησε 2-5-2017 και ολοκληρώθηκε στις 25-7-2017 με απόφαση της οικονομικής επιτροπής. 

Διήρκεσαν δηλαδή  όλες οι διαδικασίες 2 μήνες και 25 ημέρες. 

Η νέα Δημοτική Αρχή ανάλαβε 1 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, 5 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού. 

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η νέα Δημοτική Αρχή έγκαιρα ενημερώθηκε. 

Εμείς ως παράταξη, στις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων συμβάλλαμε στο να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες προμήθειας καυσίμων ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. 

Συνιστούμε στους συντάκτες του δελτίου τύπου να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, και να μην ψάχνουν  να βρουν ενόχους εκεί που δεν υπάρχουν. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να υπηρετούμε το συμφέρον του Δήμου και να στηρίζουμε το παραγωγικό έργο που επιτελέσαμε στα χρόνια της διοίκησής μας. 

Έργο που έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται. 

Τελειώνοντας ενημερώνουμε ότι σαν Δημοτική Παράταξη θα κάνουμε  κριτική και θα είμαστε αντίθετοι σε  οτιδήποτε αντίκειται στο συμφέρον του Δήμου  και των Δημοτών. 

Για την Δημοτική Παράταξη
Βαγγέλης Βαλιώτης»


Οδός Εμπόρων