Vekrakos
Spartorama | Ζωντανή κάλυψη και αρχείο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης: Μια κωμικοτραγική ιστορία

Ζωντανή κάλυψη και αρχείο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης: Μια κωμικοτραγική ιστορία - video

Spartorama 27/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Ζωντανή κάλυψη και αρχείο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης: Μια κωμικοτραγική ιστορία
Στο κάτω-κάτω της γραφής υπάρχουν και οι Σπαρτιάτες Δημότες, τους οποίους οφείλουν κάποιοι να σεβαστούν, ή εν τέλει να σεβαστούν αυτό που οι ίδιοι ψήφισαν: τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
Οδός Εμπόρων

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε καταφέρει να οργανώσει -προς τιμήν της- σύστημα καταγραφής σε βίντεο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία και μετά την πάροδο δύο έως τριών εβδομάδων δημοσίευε και στο site του Δήμου. 

Η νέα Δημοτική Αρχή, για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμη κατανοητοί, σταμάτησε το παραπάνω σύστημα και δεν κατέγραφε τις συνεδριάσεις. Το κενό έσπευσαν να συμπληρώσουν τα τοπικά ΜΜΕ -επίσης προς τιμήν τους- που οικιοθελώς και με δικά τους μέσα κάλυπταν τις συνεδριάσεις, μερικές από τις οποίες ανέβαιναν και στο site του Δήμου. 

Το πρόβλημα έθιξε πολλάκις η Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσω του αντιπροέδρου του δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Καρμοίρη, χωρίς όμως η παρούσα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε επίλυσή του. Μέχρι που στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το 2020, στις 14/1/2020, παρενέβη ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αργειτάκος, ο οποίος με πολύ έντονο ύφος στηλίτευσε το γεγονός και απείλησε ότι αν στο επόμενο συμβούλιο δεν έχει λήξει το θέμα θα υπάρξει άλλη αντιμετώπιση (βλέπε βίντεο παρακάτω). 

Φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο και στο 2ο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2020, στις 27/1/2020, εμφανίστηκε ζωντανή μετάδοση μέσω του site του Δήμου. Το αποτέλεσμα της μετάδοσης (ήταν live streaming μέσω youtube, όπου με το πέρας της μετάδοσης το video αποθηκεύεται αυτόματα) μπορείτε να το δείτε στο site του Δήμου και στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=uOpQXFSyfoQ

Εκεί μπορείτε να «απολαύσετε» την ποιότητα της μετάδοσης. Συνεχείς διακοπές, κόψιμο του ήχου, παύσεις μετάδοσης για αρκετά λεπτά, έλλειψη συγχρονισμού ήχου - εικόνας και άλλα παρόμοια. Για πολλά θέματα είναι δύσκολο να έχει ο θεατής ολοκληρωμένη άποψη για το τι ειπώθηκε. (Φυσικά γίνονται από τους υπεύθυνους προσπάθειες βελτίωσης του αποθηκευμένου αρχείου).

Δεν γνωρίζουμε ποιος ανέλαβε την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης. Πάντως η συγκεκριμένη δουλειά ούτε ερασιτεχνική δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί. Μετά λόγου γνώσεως σας βεβαιώ ότι πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του πρώην ΤΕΙ Σπάρτης, θα έκαναν καλύτερη δουλειά. Τουλάχιστον, θα είχαν κάνει δοκιμαστικές μεταδόσεις και θα είχαν εξασφαλίσει απρόσκοπτη σύνδεση δικτύου. 

Με αυτά και με εκείνα δεν έχουν καταγραφεί ή δεν μπορεί εύκολα να βρεθούν, πολλές ώρες από τις, επί Δημαρχίας Δούκα, συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Στο κάτω-κάτω της γραφής υπάρχουν και οι Σπαρτιάτες Δημότες, τους οποίους οφείλουν κάποιοι να σεβαστούν, ή εν τέλει να σεβαστούν αυτό που οι ίδιοι ψήφισαν: τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος προβλέπει τα εξής:


Άρθρο 5
Δημοσιότητα των Συνεδριάσεων
Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών

.......................................................................................................


  


Οδός Εμπόρων