Vekrakos
Spartorama | Εκδημία πατρός Παναγιώτη Τσώκρη

Εκδημία πατρός Παναγιώτη Τσώκρη

Spartorama 28/01/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Εκδημία πατρός Παναγιώτη Τσώκρη
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος, επισήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στο Θεό, το ήθος, τη σεμνότητα και την πολυετή προσφορά του στην Ενορία Τραπεζοντής
Οδός Εμπόρων

Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, ο αείμνηστος εφημέριος Τραπεζοντής π. Παναγιώτης Τσώκρης. 

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον κατάμεστο από πιστούς Ι.Ν Αγίας Τριάδας Τραπεζοντής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα ιερέων της τοπικής Εκκλησίας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον επικήδειο λόγο του, εμφανώς συγκινημένος, επισήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στο Θεό, το ήθος, τη σεμνότητα και την πολυετή προσφορά του στην Ενορία Τραπεζοντής, ενώ εκθείασε την χριστιανική οικογένεια που δημιούργησε με την Πρεσβυτέρα του. 

Ο αοίδιμος π. Παναγιώτης Τσώκρης, του Ιωάννη  και της Παναγιώτας, γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1942 στην Βάρσοβα. Ενυμφεύθηκε το 1965  με την Παναγιώτα Λυμπεροπούλου, με την οποία απέκτησαν τέσσερα  τέκνα: τη Δήμητρα, τον Ιωάννη, που εργάζεται με παραδειγματική ευσυνειδησία στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον Χρήστο και τον Ανάργυρο. Ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Καλαμάτας. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 27 Ιουλίου 1986 στον Ιδρυματικό ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης και πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου του ιδίου έτους στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο. Από τότε και μέχρι την εκδημία του υπηρέτησε με συνέπεια και ταπεινότητα την Ενορία Τραπεζοντής. Από το 1997 έως το 2004 είχε αναλάβει την διοικητική και λειτουργική εξυπηρέτηση της Ενορίας Τρύπης, ενώ από το Φεβρουάριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 είχε αναλάβει την διοικητική και λειτουργική εξυπηρέτηση της Ενορίας Λευκοχώματος. Στις 31 Μαρτίου 1997  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τον χειροθέτησε Πνευματικό, ενώ στις 27 Ιουλίου 2010 του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου. 

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

immspartis.gr


Οδός Εμπόρων